Hlavní obsah

Nejnovější čísla: Finiš generála Pavla je mohutný, říká predikce expertů na sázky

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Petr Pavel se podle Fortuny utká ve druhém kole s Andrejem Babišem.

Reklama

Do druhého kola prezidentských voleb postoupí Petr Pavel a Andrej Babiš. Tvrdí to predikce výsledků voleb podle analytiků a bookmakerů sázkové kanceláře Fortuna. Danuše Nerudová je podle ní bez šance na postup do druhého kola.

Článek

Petr Pavel 29,58 procenta hlasů, Andrej Babiš 28,35 procenta, Danuše Nerudová 21,15. Tak odhaduje Fortuna výsledky voleb, které začínají už zítra, tedy v pátek 13. ledna.

Seznam Zprávy dlouhodobě sledují vývoj sázkových kurzů na prezidentskou volbu. Tento volební „model“ v posledních dnech potvrzuje, že z trojice favoritů Babiš - Pavel - Nerudová má k postupu do druhého kola volby nejdál brněnská ekonomka a rektora a jediná žena mezi kandidáty.

Seznam Zprávy přitom čerpají z dat sázkové kanceláře Tipsport.

Fortuna, konkurent Tisportu, přišla s predikcí pouhý den před volbou. Počítá nejen s aktuálně vypsaným kurzem, ale také s preferencemi sázkařů ve střednědobém horizontu. A to jak ve smyslu vsazených peněz, tak také počtu tiketů.

Desítky tisíc lidí si na svého favorita vsadily už před mnoha týdny. U nich podle Fortuny nelze předpokládat, že by šli ve volbách proti svým vlastním penězům.

„Valná většina sází srdcem, těch, kteří se chovají vyloženě pragmaticky, zajišťují své dřívější vklady podle vývoje kurzů, je relativně málo. Proto jsme zvolili kombinovaný model, který by měl být nejpřesnější,“ říká Radek Zubatý, analytik sázkové kanceláře Fortuna.

Největší šanci na celkové vítězství má Pavel

Model Fortuny také počítá s tím, který z kandidátů má největší šanci na celkové vítězství. Stejně jako v prvním kole by měl vyhrát Petr Pavel. Podle sázkové kanceláře vyhraje na 58,11 procenta. Andrej Babiš nemá ani třetinovou šanci. Pravděpodobnost, že celkově vyhraje Danuše Nerudová, nepřekračuje šest procent.

Reklama

Související témata:

Doporučované