Hlavní obsah

Festival Schola Pragensis bude letos online

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Veletrh Schola Pragensis se letos uskuteční online. Na internetu se jeho 25. ročník bude konat od 26. do 28. listopadu.

Článek

Na festivalu se budou představovat zvláště školy zřizované hlavním městem, řekl dnes novinářům radní Vít Šimral (Piráti). Na veletrhu se představí 140 škol a institucí.

„Sto pražských středních škol znamená sto různých cest ke vzdělání, k akademickému úspěchu a potom ke kariéře. Pro současné deváťáky, ale také osmáky a další, kteří přemýšlí o tom, kam se jejich život bude ubírat, je nyní velmi důležité si tu správnou cestu vybrat,“ řekl radní s tím, že s výběrem vhodné školy může pomoci i pořádaný festival, na kterém se zapojené školy představují.

Schola Pragensis je určená nejen žákům základních škol, ale i veřejnosti. Každoročně na akci dorazí zhruba 30 000 lidí, letos by se díky online formě mohl podle organizátorů těšit ještě vyšší návštěvnosti. Nabízený obsah přes webovou platformu si mohou najít a zhlédnout i lidé, pro které by cesta do Kongresového centra v Praze, kde se obvykle festival koná, byla problematická.

Program festivalu bude podle mluvčího pražského magistrátu Víta Hofmana složen z rozhovorů, podcastů i textů o tom, jak vybrat správnou střední školu či jak zvládnout testy u přijímacích zkoušek. Program živého vysílání letos vymysleli absolventi a studenti ze Smíchovské střední průmyslové školy v Praze 5. Ti budou vysílání podle Hofmana zajišťovat i po technické, produkční a moderátorské stránce.

Přehlídku pražských středních a vyšších odborných škol zahájí ve čtvrtek 26. listopadu živý online přenos na stránkách www.scholapragensis.online ze studia z reprezentačních prostor pražského primátora. Vysílání potrvá až do soboty 28. listopadu. Web bude ale podle mluvčího aktivní až do konce února roku 2021.

Reklama

Související témata:

Doporučované