Hlavní obsah

Filmaři začali natáčet fantasy snímek pro děti Spící město

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Filmaři začali natáčet fantasy snímek pro děti nazvaný Spící město. Režie se ujal Dan Svátek.

Článek

Jde o adaptaci stejnojmenné knihy Martina Vopěnky o sourozencích, kteří se o sebe musí postarat v momentě, kdy všichni rodiče na světě na neurčitou dobu usnuli. Snímek se natáčí v jižních Čechách, sdělila dnes ČTK zástupkyně zlínské koproducentské společnosti.

První oficiální klapka padla v neděli, filmaři však již udělali několik předtáček. „Nemohli jsme si nechat ujít prázdné ulice Českých Budějovic v době koronavirové, což velmi konvenovalo s naším tématem spícího města,“ uvedl Svátek, který stojí za snímky Úsměvy smutných mužů nebo Stockholmský syndrom. Ve filmu se objeví například Leoš Noha, Pavla Tomicová, Petra Bučková nebo Tomáš Měcháček. Premiéra by měla být v létě příštího roku.

Producentem filmu je společnost Holiday Films, koproducentem společnost Filmworx a zlínská IS Produkce, která poskytuje filmovou techniku, doplňuje štáb a stará se o produkční zajištění. Firma je také koproducentem snímku o Janu Amosi Komenském nazvaném Jako letní sníh, který se nyní natáčí ve Zlínském kraji.

Reklama

Doporučované