Hlavní obsah

Filmové hvězdy na postelích Linet? Tyhle záběry nám hodně pomáhají, říká Zbyněk Frolík

Zbyněk Frolík o budoucnosti firmy: „Nikdo z našich společníků nemá zájem prodat firmu, která mu ročně o 15 procent roste.“Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Linet je firma, kterou mají v Americe rádi. Je totiž ztělesněním pravého amerického snu. Její zakladatel Zbyněk Frolík sice nezačínal v garáži, ale v kravíně a jeho prvním zaměstnancem byl bezdomovec.

Článek

Z nuly se Linet vyšvihl mezi největší výrobce zdravotnických lůžek světa. Vloni vyrobil 110 tisíc postelí, působí ve stovce zemí celého světa, Zbyněk Frolík se objevil na titulní stránce magazínu Forbes a americký sen se plní dál. Pomáhá i to, že se postele z Linetu (i s viditelným logem) pravidelně objevují i v amerických filmech a seriálech. Ať už jde o bondovky, nebo sérii House of Cards.

„Má to velký význam. Product placement má v USA velkou hodnotu – lidé si toho všímají. Pomohlo nám to v PR a v tom, jak nás Američané vnímají,“ vysvětluje v rozhovoru pro Seznam Zbyněk Frolík s tím, že americké nemocnice sice na základě záběrů neposílají hromadné objednávky, ale je to pro ně záruka, že je Linet silná firma. Jedno lůžko ve Spojených státech prodává za 20 až 25 tisíc dolarů, tedy půl milionu korun. A loňský rok firma skončí s tržbami mezi 270 až 280 miliony eur.

Mottem Zbyňka Frolíka je „být předmětem touhy, nikoliv volby” a tak přistupuje i k Linetu – k zaměstnancům a samotném produktu. „Pokud se ten produkt, který lidé používají, stane předmětem touhy, doporučují ho dál,” vysvětluje Frolík.

Co bude dál s Linetem? Co si Zbyněk Frolík myslí o možném příchodu krize a jak podle něj bude vypadat finální podoba brexitu? Uvidíte ve videu.

Pokračování rozhovoru se Zbyňkem Frolíkem.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované