Hlavní obsah

Fotbalista Řepka stojí v dalším případu před soudem. Do května má čas, aby odvrátil další trest

Tomáš Řepka přišel k soudu kvůli neplacení výživného.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

K Městskému soudu v Brně, kde je Řepka obžalován kvůli neplacení výživného, přišla svědčit i bývalá partnerka Vlaďka Erbová.

Článek

Fotbalista Tomáš Řepka stojí opět před soudem a znovu mu hrozí vězení.

U Městského soudu v Brně, kde je jako obžalovaný kvůli opakovanému neplacení výživného na syna Markuse, se setkal se svou bývalou partnerkou a matkou syna Vlaďkou Erbovou, která proti němu přišla svědčit.

Řepka se dostavil k soudu s advokátkou a novinářům nechtěl odpovídat na žádné otázky. Erbová se v soudní budově objevila krátce po něm. Otázky médií také nechala bez odpovědi.

Soudce na začátku jednání Řepku vyzval, aby řekl, zda už dlužné výživné zaplatil. Na to Řepka odpověděl soudu velmi stručně: „Zatím ne.“

Vlaďka Erbová pak soudu podrobně popisovala, kdy a kolik dostala od Řepky naposledy peněz. Uvedla, že jí nedávno poslal složenkou pět set korun. Jen za loňský rok podle ní dluží 180 tisíc korun. Výživné bylo stanoveno na patnáct tisíc korun měsíčně.

„Určitě to nejsem schopen zaplatit v dohledné době. Nikdo mě nechce zaměstnat,“ uvedl Řepka u soudu. Připomenul také, že má stále zabavený řidičský průkaz.

„Doufám, že jste nepřijel vlakem. Na brněnském hlavním nádraží byla nehoda,“ reagoval na Řepkova slova soudce. „Ne, přivezl mě řidič,“ odpověděl Řepka.

Řepka soudu oznámil, že u civilního soudu v současné době žádá, aby mu bylo výživné sníženo z 15 na dva tisíce měsíčně. To je prý částka, kterou by dokázal platit i při své současné ekonomické situaci.

Soud se ho poté zeptal, za by byl v dohledné době schopen zaplatit roční dluh na výživném, pokud by byl v této výši, tedy dva tisíce měsíčně. Na to Řepka odpověděl, že ano.

Soud mu tedy dal čas do poloviny května, aby Řepka mohl alespoň takto nízkou částku zaplatit. Pokud ji uhradí, soud to může přijmout jako účinnou lítost a upustit od Řepkova potrestání.

Pokud ani tentokrát nezaplatí, trestu se nevyhne.

V posledních měsících si přitom vyslechl v jiných případech už tři nepodmíněné tresty vězení. Žádný z nich není zatím pravomocný.

Obvodní soud pro Prahu 6 uložil Řepkovi 15 měsíců vězení za prodej auta, které mu nepatřilo.

Okresní soud pro Prahu – západ mu zase uložil dva tresty, šest a tři měsíce vězení, za porušení podmínek, ve kterých byl kvůli řízení auta v opilosti a bez řidičského průkazu. Všechny tyto rozsudky budou ještě muset přezkoumat odvolací soudy.

Reklama

Související témata:

Doporučované