Hlavní obsah

Fotbalový kandidát Malík připustil, že v roli předsedy ho chce vidět trio Berbr, Pelta a Křetínský. S bossem Slavie zatím nemluvil

Podívejte se na rozhovor s Martinem Malíkem.Video: Luděk Mádl

 

Reklama

Do boje o pozici předsedy Fotbalové asociace ČR jdou opět Martin Malík a Petr Fousek. Dnes přinášíme rozhovor s prvním jmenovaným.

Článek

Na červnové valné hromadě si Fotbalová asociace ČR svého nového předsedu nezvolila. V prosinci to zkusí znovu. A opět budou ve hře tatáž jména. O pozici předsedy budou i tentokrát usilovat Martin Malík a Petr Fousek.

V rozhovoru pro Seznam Zprávy zmínil Martin Malík, generální ředitel STES, obchodní firmy Fotbalové asociace ČR, že se v mezidobí pokusil zahladit jeden z důvodů skutečnosti, že v červnové volbě nedostal potřebný počet hlasů v moravské komoře. „Byl to všechno ohromně narychlo, takže ti lidé mě tenkrát vlastně neznali,“ podotýká.

Proto v uplynulých týdnech vyrazil na Moravu hned několikrát, vždy v doprovodu Romana Berbra, českého místopředsedy FAČR, který je zdaleka nejen kvůli své minulosti v StB natolik kontroverzní osobou, že český fotbal rozděluje. „Ta rovnice není tak jednoduchá, že by šlo jen o Romana Berbra,“ oponuje Malík.

V odpovědi na otázku, zda je na místě tvrzení, že se na jeho podpoře směrem k pozici předsedy FAČR shodují právě Roman Berbr, bývalý předseda Miroslav Pelta a majitel Sparty Daniel Křetínský, bez vytáček Martin Malík přitakává: „Ano, lze říci, že máte pravdu.“

Podotkl, že s trojicí jmenovaných mužů už se sešel a jejich názory na další směřování asociace jsou prý shodné. „Ne, s panem Tvrdíkem jsem ještě nehovořil,“ podotkl Malík na adresu šéfa fotbalové Slavie, který v první červnové volbě jednoznačně podporoval protikandidáta Petra Fouska.

Rozhovor s ním přineseme v příštích dnech. Co si Martin Malík myslí právě o Fouskovi? Jaká je jeho vize budoucnosti asociace? A jak se fotbalové bezvládí odráží ve vztazích se sponzory? To se dozvíte ve videu nad tímto textem.

Reklama

Doporučované