Hlavní obsah

Frenštát pod Radhoštěm opět zřizuje bezplatnou právní poradnu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Frenštát pod Radhoštěm na Novojičínsku opět nabídne svým obyvatelům bezplatnou právní poradnu. Bude fungovat jednou měsíčně přímo v budově radnice.

Článek

Na maximálně půlhodinovou konzultaci má každý zájemce nárok dvakrát ročně, vždy se musí objednat nejméně dva dny předem. „Službu bezplatné právní poradny nabízíme našim občanům již třetím rokem. V loňském roce se poradna nakonec uskutečnila celkem desetkrát a kapacitně byla až na výjimky zcela využita,“ uvedl tajemník městského úřadu Petr Kubenka.

Poradna má pomoci lidem v různých právních záležitostech. „Je to jedna z forem pomoci města lidem, kteří se ocitli ve složitých a obtížných životních situacích. Bohužel i v souvislosti s důsledky epidemie koronaviru těchto situací přibývá,“ uvedl Kubenka.

Mluvčí frenštátské radnice Iva Vašendová uvedla, že loni řešili například problémy sousedských vztahů, sociální podpory, insolvence, záležitosti spojené s úmrtím a dědictvím i spotřebitelská práva při dodávkách elektřiny či zemního plynu.

Podle advokáta Tomáše Panáčka, který službu pro Frenštát zajišťuje, je zejména pro sociálně slabší a také starší lidi značným přínosem. „V mnoha případech se občané potřebují svěřit se svými problémy a zjistit, jaká práva mají, což je také základním posláním této služby,“ uvedl Panáček.

Poradna bude fungovat každé druhé pondělí v měsíci od 13:00 do 17:00, letos poprvé 11. ledna. Zájemci o právní pomoc se musí objednat osobně na recepci městského úřadu nebo telefonicky na čísle 556 833 111.

Reklama

Doporučované