Hlavní obsah

Glosa Alexandra Mitrofanova: Opozice by se proti Babišovi měla spojit, jinak skončíme jak v Rusku

Záhady Josefa Klímy: Komentátor Práva Alexandr Mitrofanov o protestech proti Andreji Babišovi.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Známý komentátor deníku Právo se zamýšlí nad současným politickým děním. Konkrétně nad protesty za nezávislou justici a proti premiérovi Babišovi.

Článek

Mitrofanov ve své glose upozorňuje, že počet demonstrujících proti Andreji Babišovi zatím stále roste. „Je jich víc. Rozhodně jich je víc než těch, kteří jdou demonstrovat za Andreje Babiše. To je nula. A zdá se, že pozitivní energie, která vyzařuje z demonstrujících, je mnohem víc než pasivní energie, kterou mají lidé, již Babiše stále podporují,“ míní.

Nicméně to podle něj není tak jednoduché, protože nositelé pasivní energie mají koho volit. Volí ANO nebo Babišovy satelity – ČSSD, KSČM nebo SPD. Naopak však nemají koho volit ti, kteří mají aktivní energii. „I když se na demonstracích říkalo, že by se měla opozice sjednotit, příliš se nesjednocuje. Pokud nepočítáme sjednocení STAN a TOP 09 před evropskými volbami. Jinak nic, každý si hraje na svém písečku.“

Mitrofanovi připomněly současné demonstrace atmosféru protestů proti Vladimiru Putinovi před sedmi lety v Moskvě. „Také to bylo veselé, kreativní – a nikam to nevedlo. Protože neměli politické vůdce a neměli program. Já vím, že každé srovnání kulhá, nicméně toto srovnání se nabízí samo. A dost varuje,“ uzavírá Mitrofanov.

Celou glosu si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované