Hlavní obsah

Glosa: Ovládne Babišovo ANO veřejnoprávní média?

Glosa Daniela Kroupy: Ovládne Babišovo ANO veřejnoprávní média?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pedagog a filozof Daniel Kroupa rozvíjí myšlenku, proč je důležité mít nezávislá média.

Článek

Volby do Poslanecké sněmovny jsou daleko, ale na obzoru. Opoziční strany sestavují koalice, a pokud se jim to povede, výrazně zvýší svoji šanci na vítězství. To ovšem bude záviset na kvalitě marketingu, jaký si připraví. A v tom vynikají vládní strany, zejména jedno hnutí.

K tomu, aby ten marketing byl úspěšný, ovšem potřebují eliminovat vliv médií, která jsou vůči vládním stranám kritická. Týká se to zejména veřejnoprávních médií, nyní České televize. Jak se zbavit dotěrných kritiků, když už se ji nepodaří ovládnout, řeší nyní Rada České televize, která by měla být složena z výrazných a obecně akceptovaných osobností, ale těch je tam jenom poskromnu.

Pokud se vládním stranám podaří veřejnoprávní média ovládnout, úspěch opozičních stran bude záviset na síle médií nezávislých. A tak tedy přemýšlejme, jak bychom ta nezávislá média mohli podpořit. Bude se to týkat nás všech.

Celou glosu Daniela Kroupy si můžete pustit v úvodním videu.

Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované