Hlavní obsah

Hanojské úřady vyzývají obyvatele, aby nejedli psí maso

Foto: Profimedia.cz

V Hanoji žije téměř 500 tisíc psů a koček.

Reklama

Podle hanojských úřadů poškozuje prý konzumace masa reputaci města a přispívá k šíření nemocí. Vyzvaly proto obyvatele, aby se konzumace masa zdrželi. Část veřejnosti výzvu úřadů vítá, jiní tvrdí, že se Vietnamci konzumace psího a kočičího masa jen tak nevzdají, protože je zvyk ve společnosti hluboce zakořeněn.

Článek

Úřady ve vietnamském hlavním městě Hanoji vyzývají obyvatele, aby přestali jíst psí maso, protože to ohrožuje reputaci města coby „civilizované a moderní metropole“ a vede to k šíření nemocí, jako je například vzteklina nebo leptospiróza. Informuje o tom zpravodajský server BBC News

Hanojské úřady také přesvědčují obyvatele, aby nejedli kočičí maso, které je sice méně populární než psí, ale je také dostupné a konzumuje se. Zdůrazňují také fakt, že mnoho těchto zvířat je zabíjeno krutým způsobem.

Rostoucí počet Vietnamců nesouhlasí s konzumací psího masa, která ale ve společnosti stále zůstává „hluboce zakořeněným zvykem“, uvádí Linh Nguyen, vietnamská novinářka spolupracující s BBC. Nové doporučení úřadů uvítala část lidí na sociálních sítích, jiní ale tvrdí, že Vietnamci se tohoto zvyku jen tak nevzdají.

V Hanoji je přes tisíc obchodů, které prodávají psí a kočičí maso. Ve městě žije podle odhadů téměř 500 tisíc těchto zvířat, většinu z nich majitelé chovají jako domácí mazlíčky.

Reklama

Související témata:

Doporučované