Hlavní obsah

Novorozený syn Harryho a Meghan se jmenuje Archie Harrison Mountbatten-Windsor

První záběry novorozeného syna Harryho a Meghan. Jmenuje se Archie Harrison Mountbatten-Windsor.Video: Lukáš Marek, Reuters

 

Reklama

aktualizováno •

Královský pár se pochlubil se svým potomkem. Harry s Meghan a jejich synem vystoupili před novináře. A později prozradil i jeho jméno.

Článek

Královskému páru, princi Harrymu a jeho manželce Meghan, se první potomek narodil v pondělí. Na veřejnost se dostala pouze informace, že osmým pravnoučetem britské královny Alžběty II. je chlapec.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu později ve středu zveřejnili i plné jméno svého syna, nový člen britské královské rodiny se jmenuje Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Bookmakeři nejčastěji tipovali, že by se chlapec mohl jmenovat James, Alexander, Albert, Philip nebo Arthur, stejně jako v případě posledního dítěte Harryho bratra Williama a jeho manželky Kate.

Foto: AP

Fotografie syna Harry a Meghan.

S představením potomka si královský pár dal také na čas, tradičně se fotky královských potomků totiž zveřejňují do několika hodin po porodu, napsala agentura Reuters.

Vévodkyně označila své mateřství za „zázrak“ a dodala, že jejich syn má tu „nejsladší povahu“. Na dotaz, kterému z rodičů se dítě nejvíce podobá, Harry odpověděl, že je na to ještě příliš brzy. „Jeho vzhled se mění každým dnem, kdo ví?“ řekl.

Narození miminka Meghan a prince Harryho se očekávalo na přelomu dubna a května a rozpoutalo nevídané množství sázek na jméno, pohlaví i přesné datum narození. Do poslední chvíle nebylo jasné, zda se narodí dívka či chlapec.

Reklama

Související témata:

Doporučované