Hlavní obsah

Kolik váží královský potomek? A co nám je do toho? Twitter zaplavily vtipné příspěvky o královském synovi

Twitter zaplavily vtipné příspěvky týkající se narození dalšího královského potomka.Video: Twitter.com, Reuters

 

Reklama

Královskému páru, princi Harrymu a jeho manželce Meghan, se v pondělí narodil první potomek. Na veřejnost se dostala pouze informace, že osmým pravnoučetem britské královny Alžběty II. je chlapec. Všechna ostatní fakta o dítěti zatím zůstávají utajená, a tak si lidé začali tipovat. Vedle záplavy gratulací se tak na Twitteru objevilo několik vtipných příspěvků o možném jménu, barvě vlasů, či dokonce váze královského syna.

Článek

Veřejnost po narození prvního potomka vévody a vévodkyně ze Sussexu začala spekulovat o tom, jak se bude chlapec jmenovat, komu bude podobný a zda bude mít zrzavé vlasy po princi Harrym.

Například uživatel Callan Knight na Twitteru v souvislosti s mánií okolo závěrečné série seriálu Hra o trůny napsal, že by se dítě mělo jmenovat Jon Snow.

Další z uživatelů se zase ironicky pozastavoval nad zvláštním jménem dítěte, které mělo stát ve flashové zprávě na jeho smartphonu: „Dítě Harryho a Meghan je na světě! Vévodkyni ze Sussexu se narodil chlapec – Evening Standard.” Pojmenování přitom nepředstavuje budoucí jméno královského syna, nýbrž název londýnského deníku, který zprávu přinesl.

Brian Schatz zase na pozadí debat o stavu životního prostředí navrhoval, že by se potomek měl jmenovat „Klimatická změna je celosvětové nebezpečí“.

Storm Huntleyová ve svém tweetu uvažovala nad tím, proč jsou všichni tak posedlí potřebou vědět, kolik dítě váží: „Po nikom přece v žádné fázi života nechceme, aby nám sdělil, kolik váží… ‚Sandro, slyšela jsem, že jsi včera měla narozeniny, kolik teď vážíš?”

Podle Paula Rudnicka britská královna Alžběta II. po porodu zajisté prohlásila, že může zrušit Trumpovu návštěvu, jelikož může říct, že hlídá dítě.

Reklama

Související témata:

Doporučované