Hlavní obsah

Havla jsem miloval, pravda a láska jsou dnes vysmívané pojmy, říká jeho dvorní fotograf Tomki Němec

Výzva Renaty Kalenské s dvorním fotografem Václava Havla Tomki Němcem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jsme divně rozdělená společnost. Je smutné, že tady není sjednotitel, který by nám začal vysvětlovat, že jsme lidé. Není tady nikdo, kdo by řekl, takhle to už dál nejde, protože jinak se pobijeme, tvrdí dvorní fotograf Václava Havla Tomki Němec.

Článek

„Virus bolševik je v každém z nás. Projevuje se to různě, nejčastěji používáním výrazů, které se nám dostaly pod kůži. Havel se tomu vždycky uměl krásně vyhnout. Je to hluboko v nás. Dokud neodejdu z tohoto světa a nedoroste druhá třetí generace, tak se bude společnost projevovat,“ tvrdí Němec.

„Havla jsem miloval. Trvalo mi tři čtvrtě roku, než jsem byl schopný promluvit v jeho přítomnosti. Havel byl komunikativní a skvělej. Tykání jsem přijal až po několika výzvách,” dodává o svém vztahu s bývalým českým prezidentem. Němec prozrazuje, že bylo skvělé působit na Hradě v dobách Havlova prezidentství.

Chybí Česku exprezident Havel? Jaké bylo fotit nejzásadnější politické momenty a být téměř neustále v přítomnosti prezidenta? Jaké měl vztahy s manželkami Havla? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované