Hlavní obsah

Hejty jen zpoza monitoru. V reálném rozhovoru se nenávist rychle ztrácí

Bonus: My, (ne)důvěřiví. Jeden z pisatelů napsal redaktorce nenávistný komentář na Facebooku. Ten začínal slovy: „Co ty blbko Kabátová…“ a končil „…ideální by bylo řezat vás na potkání.“Video: Šárka Kabátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rozhovor v rámci natáčení pořadu „My,“ odstartoval jedním nenávistným komentářem na Facebooku. Ten začínal slovy: „Co ty blbko Kabátová…“ a končil „…ideální by bylo řezat vás na potkání.“

Článek

Jak se ale záhy ukázalo, když redaktorka pisatele nenávistného komentáře na Facebooku oslovila se záměrem natočit rozhovor a vše si v klidu vysvětlit, diskuze v reálu, nikoli v bezpečí za monitorem, proběhla rázem kultivovaněji. A věcněji.

„Nakumuloval se ve mně vztek, když jsem to psal. Nebyl to zrovna distingovaný projev, uznávám,“ líčil v rozhovoru s novinářkou autor původního hejtu. Nenávist podle něj do diskuze nepatří.

Podrobnosti v bonusovém videu.

V sérii „My,“ natáčí reportérka Šárka Kabátová v nejrůznějších komunitách české společnosti a představuje známé i neznámé fenomény. Další reportáže o české společnosti z publicistické dílny Seznam Zpráv najdete na stránce pořadu.

Reklama

Doporučované