Hlavní obsah

Herec Jiří Lábus v nové roli: Namluvil životopisnou audioknihu

Jiří Lábus namluvil životopisnou audioknihu Martina Rajniše. Byla to pro něj výzva.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jiří Lábus a architektura. Že tyhle dvě věci nejdou dohromady? Naopak. Bratr Jiřího Lábuse je stavitel a navíc samotný Jiří namluvil životopisnou audioknihu architekta Martina Rajniše. Jmenuje se Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek.

Článek

Zajímáte se o architekturu? Že ne? To vůbec nevadí. I přesto vás bude kniha a teď i nová audiokniha Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek bavit. Martin Rajniš, to nejsou jenom stavby. Mnoho let strávil na moři, cestoval po pouštích i pralesích. A o všem umí poutavě vyprávět.

A jeho příběhy dokázal velmi vděčně interpretovat Jiří Lábus, který se stal hlasem celé sedmihodinové audioknihy. „Já jsem se snažil trošku převtělit do pana architekta, ale musím říct, že v řadě vlastností si jsme podobní. Jsme oba dva gurmáni, máme v sobě jistou dávku živočišnosti, máme rádi humor a legraci. A to je důležité,“ říká Jiří Lábus.

Audiokniha je přehledně rozdělena do kapitol. Ty chronologicky líčí období Rajnišova života. A není o vychvalování staveb jako je obchodní dům MY, vzducholoď Zeppelin v pražském DOXu nebo rozhledna Doubravka. Martin Rajniš ústy Jiřího Lábuse vypráví poutavý příběh o celém jeho životě už od dětství. Knihu, která byla předlohou nové audioknihy, s architektem sepsala Magdalena Šebestová. „Když se taková krásná ženská, jako je Magdička, usmívá a dělá na mě cukrbliky, no tak to se vypráví samo,“ směje se Martin Rajniš.

Jak se Jiří Lábus na načtení audioknihy Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek připravoval, se dozvíte v úvodní reportáži. Ta je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované