Hlavní obsah

Hingisová končí, teď už definitivně. Kariéru „Černé vdově“ zpomalil kokain i záliba v mužích

Martina Hingisová končí na třetí pokus kariéru. Podívejte se, jaká bylaVideo: AP

 

Reklama

Martina Hingisová ohlásila už potřetí konec tenisové kariéry. Tentokrát to údajně myslí vážně. Poslední zápas tak odehrála československá rodačka na Turnaji mistryň v Singapuru v deblu proti česko-maďarskému páru Andrea Hlaváčková, Timea Babosová.

Článek

Mluví česky, narodila se v Košicích a křestní jméno dostala po Martině Navrátilové. Talentu měla malá Martina Hingisová asi ještě mnohem více než nejslavnější československá tenisová rodačka.

Jenže kariéru Hingisové brzdily problémy se zdravím i životosprávou. Vítězka 25 grandslamových turnajů poprvé přerušila kariéru na začátku nového tisíciletí kvůli zranění, ale tenisoví odborníci tehdy spekulovali, zda reprezentantka Švýcarska spíše sportovně nevyhořela.

Podruhé musela obrovsky talentovaná sportovkyně opustit okruh profesionálního tenisu kvůli pozitivnímu vzorku na kokain, který u ni našli dopingoví komisaři na podzim roku 2007.

Po dalším návratu se Hingisová v pokročilejším sportovním věku soustředila hlavně na čtyřhru, ve které společně s Chan Yung-Jan z Taiwanu v letošním roce opanovala US Open i Wimbledon.

Hingisová se tak loučí v sedmatřiceti letech na vrcholu deblového žebříčku. A kdo ví, kolik trofejí by švýcarská reprezentantka během kariéry posbírala, kdyby se soustředila pouze na tenis.

Reklama

Související témata:

Doporučované