Hlavní obsah

Straka toho měl moc, Zábranský chtěl být v Brně. Šéf českého hokeje popsal, jak se stal Říha trenérem reprezentace

Tisková konference ke jmenování nového trenéra hokejové reprezentace ČR.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nový trenér hokejové reprezentace Miloš Říha poprvé promluvil před novináři.

Článek

Výkonný výbor hokejového svazu dnes potvrdil informace, o kterých česká média dlouhé týdny spekulovala. Novým trenérem hokejové reprezentace se stal Miloš Říha, výkonný výbor svazu mu dal přednost před dalšími dvěma kandidáty Filipem Pešánem a Václavem Varaďou.

„Vím, že jsem nebyl první na seznamu, ale já mám takovou bibli. Příběh trenéra Pata Rileyho, ten byl snad sedmým asistentem Lakers, a když byli v krizi a nikdo to místo nechtěl vzít, přišel a řekl, tak já to vezmu,” komentoval Říha průběh výběru nového trenéra reprezentace.

Koho si vezme do realizačního týmu, zatím Říha komentovat nechtěl. Chtěl by ale dále spolupracovat s Jiřím Fischerem, který působil v pozici generálního manažera reprezentace. Tuto roli ale přebírá Petr Nedvěd.

Říha u reprezentace nahradí Josefa Jandače, jenž vedl národní tým poslední dva roky bez medailového úspěchu. A ještě před světovým šampionátem podepsal smlouvu v ruském Magnitogorsku.

59letý Říha si jméno udělal hlavně v Rusku, kde v roce 2011 dovedl průměrné Mytišči do finále KHL a byl vyhlášen nejlepším trenérem ligy. V Rusku vedl i Spartak Moskva nebo Petrohrad, nejbohatší klub Evropy. Naposledy působil ve Slovanu Bratislava, od loňského podzimu je bez angažmá.

Reklama

Doporučované