Hlavní obsah

Hokejový zápas v Chomutově ukončil děsivý náraz na mantinel. Ruský hokejista už je mimo ohrožení života

Foto: HC Dynamo Pardubice

Hokejisté a rozhodčí bezmocně přihlížejí, jak záchranáři ošetřují jejich bezvládně ležícího spoluhráče. Děsivý náraz do mantinelu dnes v Chomutově ukončil přátelské utkání mezi Jekatěrinburgem a Pardubicemi.

Reklama

Přátelské utkání mezi Jekatěrinburgem a Pardubicemi se dnes v Chomutově hrálo jen necelých sedmnáct minut. Ukončil ho děsivý náraz ruského útočníka Alexandra Torčenjuka do mantinelu. Hráč je mimo ohrožení života, s těžkým otřesem mozku zůstává hospitalizovaný v nemocnici.

Článek

Zdánlivě nenápadná útočná akce skončila obavami o život hokejisty. Ruský útočník Alexandr Torčenjuk při brejku do pardubické obrany trefil tyč, pak upadl a v plné rychlosti nekontrolovatelně narazil hlavou do mantinelu.

Právě končila teprve sedmnáctá minuta zápasu, děsivý okamžik utkání ukončil.

Zdravotníci bezvládně ležícího hráče na ledě ošetřovali několik minut, následně jej na nosítkách převezli do chomutovské nemocnice. Rozhodčí nejprve předčasně ukončili jen první třetinu, pak na žádost Jekatěrinburgu i celý zápas.

„Doufám, že to dobře dopadne a hráč se uzdraví. Vůbec to nevypadalo hezky. Budu zjišťovat jeho stav, v tom týmu mám kamarády. Hlavně, ať je zdravý,“ prohlásil po utkání kapitán Pardubic Tomáš Rolinek.

O tom, jak vážná zranění Torčenjuka jsou, v tu chvíli nic nevěděl nejen on, ale ani jiní aktéři zápasu. Ruský útočník prý přitom do mantinelu narazil nezaviněně, pravděpodobně bruslí najel do rýhy v ledu. Samotný Jekatěrinburg na svém twitterovém účtu žádal fanoušky o trpělivost. Až po šestnácté hodině klub na sociálních sítích oznámil, že je hráč při vědomí a zůstane hospitalizován v České republice.

„Pacient byl přivezen do chomutovské nemocnice pro těžký otřes mozku a ještě se podrobuje standardním vyšetřením. Byla mu nabídnuta hospitalizace. Jeho stav je nyní stabilizovaný a muž není ohrožen na životě,“ sdělilo Seznamu tiskové oddělení chomutovské nemocnice.

Jekatěrinburg v Chomutově absolvoval předsezonní soustředění, na dnešní den si k přátelskému zápasu pozval extraligové Dynamo Pardubice. V sedmnácté minutě, kdy rozhodčí utkání kvůli vážnému zranění hokejisty ukončili, ruský celek vedl 2:0.

Jekatěrinburg už potvrdil, že se klub i s českým brankářem Jakubem Kovářem dnes vrátí domů do Ruska, zraněný Torčenjuk zůstane s těžkým otřesem mozku v Chomutově.

Reklama

Doporučované