Hlavní obsah

„Hořící vodopád“ z Yosemitského národního parku je zpátky. Přírodní úkaz chtějí vidět stovky lidí

Vodopád Horsetail připomíná padající lávu.Video: Reuters

 

Reklama

Každý rok se v Yosemitském národního parku objevuje přírodní úkaz vodopádu Horsetail, na který při západu slunce dopadají paprsky tak, že připomíná padající lávu.

Článek

Návštěvníci Yosemitského národního parku v Kalifornii mohli opět po roce na pouhých pár dní spatřit unikátní přírodní úkaz. Na místní vodopád Horsetail dopadly paprsky slunce a díky záři tak místo připomínalo hořící vodopád nebo padající lávu.

Časosběr zveřejněný agenturou Reuters, na který se můžete podívat v úvodním videu, zaznamenal, jak kouzlo světla a vody vypadalo.

Efekt padající lávy je možné zahlédnout ve večerních hodinách při západu slunce a návštěvníci jej zaznamenali od neděle až do úterý. Na přírodní fenomén se každý rok přijdou podívat stovky lidí.

„Mojí reakcí byl naprostý úžas,“ řekl jeden z fotografů Vaché Geyoghlian pro server CNN. „Zaplavilo mě vzrušení, že jsem to konečně viděl osobně a mohl jsem získat nějaké dobré snímky,“ dodal fotograf.

Fotograf také popsal, že se svým přítelem dorazil na místo kolem druhé odpoledne, kdy u vodopádu byli jediní. S postupem času do oblasti dorazily stovky lidí, kteří se chtěly stát svědky „ohnivého vodopádu“.

Podle webových stránek národního parku se přírodní úkaz objevuje pouze v druhé polovině února při západu slunce s jasnou oblohou a v případě, kdy má vodopád silný proud.

Reklama

Související témata:

Doporučované