Hlavní obsah

Majestátní pohled na polozamrzlé Niagarské vodopády láká množství turistů

Podívejte se na zamrzlé Niagarské vodopády.Video: Reuters

 

Reklama

Část Niagarských vodopádů na jejich kanadské straně zamrzla. Místo obrovského množství vody, která se nekonečně valí z vodopádů, se teď turisté mohou těšit pohledu na namrzlou pokrývku sněhu a ledové kry připomínající spíše zimní království.

Článek

Do kanadské provincie Ontario oficiálně přišla zima – část Niagarských vodopádů zamrzla. Podle turistů je právě zimní období nejlepší čas pro návštěvu vodopádů. Nabízí totiž majestátní výhled na ledové kry, obrovské rampouchy nebo bílou namrzlou pokrývku sněhu, nad kterou se vznáší husté mraky.

Návštěvníci města Niagara Falls, pojmenovaného po slavných vodopádech, tak zahltili sociální sítě fotografiemi a videi zachycující zimní krásu místa. Jedna z turistek Emma Grafhamová pro zpravodajský server CNN uvedla, že se cítila jak v zimním paláci princezny Elsy ze slavné americké pohádky Ledové království.

V Kanadě bývají v lednu teploty hluboko pod bodem mrazu, aktuálně se pohybují kolem –25 stupňů Celsia. S mrazivým větrem pak místní lidé i turisté mohou zažívat pocitově až –38 stupňů Celsia.

Reklama

Doporučované