Hlavní obsah

Hotel Thermal otevřel bazén, Schillerová si slavnostně smočila prsty

Foto: Irena Hejdová, Seznam Zprávy

Ministryně financí Alena Schillerová při slavnostním otevření bazénu v hotelu Thermal.

Reklama

aktualizováno •

Kritizovaná rekonstrukce karlovarského hotelového bazénu stála 140 milionů korun a její dokončení se několikrát odsunulo.

Článek

Za přítomnosti ministryně financí Aleny Schillerové a hustého deště byl dnes v Karlových Varech po několikerých odkladech konečně otevřen bazén hotelu Thermal. Do poslední chvíle přitom nebylo jasné, zda opravdu bude bazén konečně otevřen, na úpravách bazénu a jeho okolí, které ještě před pár dny připomínalo staveniště, se pracovalo do poslední chvíle.

V přilehlých prostorách přihlíželi dělníci, hrábě a lopaty měli ale úhledně srovnané u stromu mimo výhled na bazén, květináče na příchodové rampě důmyslně obklopovaly čouhající kabely, loužemi brouzdaly televizní štáby.

„Já tomu ani nevěřila, že se toho dožijeme,“ radovala se ministryně při příchodu k bazénu během zdravení se s návštěvníky. Poté vyrazila na obhlídku kolem bazénu, který byl po rekonstrukci rozdělen do několika zón včetně části s termální vodou, v níž ministryně smočila prsty.

„Za rok to bude úplně komplet,“ dušovala se Schillerová v hovoru s hostem festivalu nespokojeným s pomalým pokračováním rekonstrukce a upozorňujícím na to, že ve festivalovém hotelu Thermal je zatím opraveno jen 120 pokojů z 270, i když velká část rekonstrukce Thermalu včetně výměny oken, stoupaček a elektroinstalace už je hotova, na další etapy rekonstrukce se ještě čeká. Poté už ministryně vyrazila zhlédnout úvodní píseň zpěváka Davida Deyla.

Krom Schillerové bazén otevřeli poslankyně ANO a bývalá karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová a ředitel Thermalu Vladimír Novák.

Kritizovaná rekonstrukce karlovarského hotelového bazénu stála 140 milionů korun a její dokončení bylo několikrát odsouváno. Kritizována nebyla jen podoba rekonstrukce nerespektující původní podobu architektů Věry a Vladimíra Machoninových, ale také několikeré navyšování ceny za rekonstrukci.

S kritikou se setkala i nedávno zveřejněná cena vstupného do bazénu, která se pohybuje od 245 Kč za dvě hodiny po celodenní vstupné 545 Kč (se vstupem do saun ještě o 100 korun více). Během víkendu si koupání chtiví návštěvníci připlatí další stovku. Bazén dosud není zcela dokončen, například saunová část se otevře až na podzim. Naposledy se v bazénu hotelu Thermal plavalo v roce 2014, o dva roky později byl vypuštěn, rekonstrukce byla zahájena v loňském roce.

+2

Reklama

Doporučované