Hlavní obsah

Hudebník Floex o desetiletém výročí hry Machinarium a robotickém bubeníkovi

Tomáš Dvořák alias Floex v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Dan Sywala

 

Reklama

Soundtracky k několika kultovním počítačovým hrám, rozmanitá sólová tvorba a hlavně uznání jak doma, tak v zahraničí. To je ve zkratce Tomáš Dvořák alias Floex, který nyní žije primárně aktivitami spojenými s desetiletým výročím vydání hry Machinarium.

Článek

Do videa se už nevešla mimo jiné například Tomášova odpověď na zapojení Sáry Vondráškové alias Never Sol. V druhé polovině článku také najdete celé vyjádření indického kytaristy formace Skyharbor jménem Keshav Dhar na Tomášovu tvorbu.

„Se Sárou se známe už dlouho. Oslovil jsem ji, když jsem dával dohromady tým v rámci alba Zorya, což je moje starší deska. Začali jsme spolu hrát a bylo to úžasné období. Pak se to přerušilo mými dalšími aktivitami, ale když vyšla remixová deska soundtracku ke hře Machinarium, tak jsem ji přizval znovu. Je z toho takový ‚reunion‘ a moc si to užíváme,“ říká Floex a dodává: „Naživo nebudeme hrát jen věci z Machinaria, a proto bude mít Sára velký prostor, hlavně v rámci mých sólových věcí. V setlistu je ale i něco z mé spolupráce s Tomem Hodgem a nějaké nové skladby.“

Na poslední chvíli také dorazilo video z Indie od Keshava Dhara, uznávaného producenta a kytaristy ambientně metalové formace Skyharbor. „Je pro mě prakticky nemožné vyjádřit, co pro mě a mou kapelu znamená tvorba Tomáše Dvořáka. Je mou obrovskou inspirací a extrémně nás zasáhl po osobní a emocionální stránce. Musím říct, že je jednou z mých největších celoživotních inspirací a všechno, na co kdy sáhl, promlouvá k mé duši. S nadšením vyhlížím jeho další tvorbu,“ říká Dhar.

Celou reportáž najdete v úvodním videu.

Reklama

Doporučované