Hlavní obsah

Finále Game of Thrones: Poslední epizoda prozradila, kdo usedne na Železný trůn

Jon Snow. (Youtube.com)

Reklama

Máme za sebou poslední epizodu jednoho z nejúspěšnějších seriálů současnosti. Hra o trůny v posledním díle prozradila, kdo usedne Železný trůn a ovládne Sedm království.

Článek

Upozornění: Následující text obsahuje SPOILERY!

Kdo usedl na Železný trůn

Kdo na konci usedne na Železný trůn? Otázka, kterou si od začátku pokládali fanoušci jednoho z nejúspěšnějších seriálů současnosti. Po osmi sériích známe konečně na tuto otázku odpověď.

V pátem díle se zmocnila Železného trůnu po boji o Královo přístaviště Daenerys Targaryen, jenže na něm nevydržela dlouho. Při nabídce, aby s ní Jon Snow vládl společně Sedmi královstvím, jí Jon bodl.

S řešením situace nakonec přišel Tyrion, který se spolu s představiteli významných rodů Sedmi království domluvil na tom, že následující panovníci budou voleni a zruší se dědičné právo.

Nakonec byl králem zvolem Brandon Stark, ten bude vládnout pouze Šesti královstvím, Sever se osamostatnil a vládne mu Sansa. Jon Snow byl poslán za „trest“ zpátky na zeď na sever.

Dokument The Last Watch trailer

Příští týden nás ještě čeká speciální dokument The Last Watch, který bude trvat dvě hodiny a bude mít premiéru 26. května.

Game of Thrones titulky

Game of Thrones (Hra o trůny) S08E01 (Winterfell) – zde.

Game of Thrones (Hra o trůny) S08E02 (A Knight of the Seven Kingdoms) – zde.

Game of Thrones (Hra o trůny) S08E03 (The Long Night) – zde.

Game of Thrones (Hra o trůny) S08E04 (The Last of the Starks) – zde.

Game of Thrones (Hra o trůny) S08E05 (The Bells) – zde.

Game of Thrones (Hra o trůny) S08E06 (The Iron Throne) – zde.

Počet epizod a jejich délka

Závěrečná série seriálu Game of Thrones se připravovala téměř dva roky. To vyvolalo spekulace mezi fanoušky, především o délce jednotlivých epizod vzhledem k oznámenému počtu šesti epizod.

První epizoda, která měla premiéru v pondělí 15. dubna, měla stopáž 54 minut, druhá 58 minut, třetí 82 minut, čtvrtá 78 minut, pátá 80 minut a stejně tak i poslední šestá epizoda.

Třetí epizoda byla speciální tím, že se jednalo o nejdelší epizodu celého seriálu. Střetnuli se v ní živí s mrtvými v bitvě o Zimohrad. Na stránkách stanice HBO se nejdříve objevila stopáž 60 minut, která byla po pár dnech prodloužena o 22 minut na zmíněných 82. To slibuje výživnou podívanou a máme se určitě na co těšit.

Krvácej pro trůn a Hledání trůnu

V březnu v rámci propagace spustila HBO kampaně Bleed for the Throne (Krvácej pro trůn) a Quest for the Throne (Hledání trůnu).

Kampaň Krvácej pro trůn má motivovat fanoušky po celém světě k darování krve. Do darování krve se mohli zapojit i Češi.

Tvůrci seriálu v rámci další kampaně ukryli šest replik Železného trůnu na různých lokacích po celém světě. Odhalovali je postupně vždy s videem s 360stupňovou rotací, které zobrazuje schovaný trůn za světla i v noci, tato videa měla dopomoci hledačům trůn nalézt. Na prvního šťastlivce čekala odměna v podobě další repliky ze seriálu, zlaté koruny.

První nálezci trůnu ve Walesu:

Železný trůn

Spekulací a teorií o tom, kdo usedne na Železný trůn a stane se vládcem Sedmi království, kolovalo po internetu těsně před premiérou finální série nekonečné množství. K těmto spekulacím napomohly promo videa a trailery, které rozpoutaly vlny diskusí.

Například sázková kancelář Fortuna před začátkem 8. série favorizovala Brana Starka v kurzu 2,5 : 1, v závěsu za ním byl všemi milovaný Jon Snow v kurzu 3,75 : 1, následovala Sansa Stark v kurzu 5 : 1 a nesměla chybět ani Daenerys Targaryen v kurzu 7 : 1.

Reklama

Doporučované