Hlavní obsah

Hráč Ottawy si balí věci. Jeho snoubenka šikanovala manželku spoluhráče

Foto: Profimedia.cz

Mike Hoffman mění dres, a to hned dvakrát během dne. Jeho snoubenka šikanovala manželku spoluhráče.

Reklama

Útočník Mike Hoffman se stěhuje z Ottawy pryč. Jenže nejde o výměnu kvůli hokejovým dovednostem. Důvodem je trestní stíhání z obtěžování a kyberšikany, kterému čelí Hoffmanova snoubenka. Jejím cílem byla manželka dalšího hráče Ottawy, Erika Karlssona.

Článek

Hokejový tým Ottawy vyřešil spor, který NHL dlouho neviděla. Poté, co přítelkyně útočníka Mikea Hoffmana čelí trestnímu stíhání z obtěžování a zastrašování manželky obránce Erika Karlssona, došlo k neodkladnému. Jeden z hráčů musel řady kanadského týmu opustit. A volba padla na Hoffmana. Už to vypadalo, že třetí nejproduktivnější hráč Ottawy bude od příští sezony nastupovat v jednom týmu s Tomášem Hertlem, Sharks ale krátce po domluvené výměně se Senators poslali Hoffmana do Floridy Panthers za trojici voleb v draftu. Ta přitom podle informací Seznamu měla o Hoffmana zájem hned od začátku, Ottawa ale nechtěla jednoho ze svých nejlepších útočníků poslat do konkurenčního týmu ze stejné divize.

Monika Caryková - partnerka Hoffmana - podle obvinění obtěžovala Melindu Karlssonovou - manželku Karlssona - pět měsíců a poslala jí na tisíc zpráv. Caryková prý manželům Karlssonovým vyhrožovala i smrtí. „Ať ti zemře dítě,“ měla rovněž napsat tehdy těhotné Melindě Karlssonové. Jenže syn Alex tři měsíce před plánovaným porodem zemřel.

Hoffman obvinění snoubenky odmítá, to však nemění nic na tom, že působení v jednom týmu společně s Karlssonem už je prakticky vyloučené. A tak Senátoři přistoupili k výměně. Proti Hoffmanovi a jeho snoubence mluví i to, že slova Karlssonové potvrdily manželky a přítelkyně dalších hráčů Ottawy. Karlssonová vznesla obvinění, kterými se kanadský soud stále zabývá.

V rámci výměny do San Jose putoval rovněž dvaadvacetiletý Cody Donaghey, který doposud hrál v nižší ECHL, a také volba v pátém kole draftu v roce 2020. Na druhou stranu do Ottawy místo Hoffmana míří osmadvacetiletý Dán Mikkel Boedker, dvaadvacetiletý obránce Julius Bergman a volba v šestém kole draftu v roce 2020. Sharks následně za Hoffmana a výběr v sedmém kole letošního draftu získali volbu ve druhém kole draftu 2019 a čtvrtý a pátý výběr v letošním ročníku.

Mike Hoffman v NHL odehrál už deset sezon. V 618 zápasech vstřelil 109 gólů.

Reklama

Související témata:

Doporučované