Hlavní obsah

„Mě zajímají příbory. A jak dlouho trvá prezidentský oběd?" Manželka kancléře Alex Mynářová odhaluje zákulisí Hradu

Podívejte se, co Václav Dolejší našel na kanálu pro svůj pořad Sněmovní 4.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Alex Mynářová každý týden odhaluje zákulisí na Pražském hradě. Zatím ukázala kuchyně, květinovou výzdobu nebo hradní stráž, snad brzy dorazí i do prezidentských komnat.

Článek

Miloš Zeman se chce více přiblížit lidem na internetu. Proto si Kancelář prezidenta republiky zřídila účty na sociálních sítích Facebook i Twitter a na YouTube dokonce každý týden zveřejňuje videoreportáže ze zákulisí Pražského hradu nebo fungování prezidentova týmu.

„Nabídneme vám i pohled do zákulisí příprav státních akcí, výstav a koncertů, ale uvidíte i běžné činnosti na Pražském hradě,” slibuje průvodykně, kterou je televizní moderátorka a kancléřova žena Alex Mynářová.

Na webu například už visí první natočené medailonky – například o hradní stráži, o číšnících obsluhujících státní návštěvy nebo také reportáž o práci floristek, které se na Hradě starají o květinovou výzdobu.

„Natáčení je bez dalšího nároku na státní rozpočet. O radu a bezplatnou spolupráci jsme vzhledem k jejím profesním zkušenostem požádali i paní Alexandru Mynářovou, která se ve svém volném čase podílí na výběru témat a zejména na jejich zpracování,” stojí v oficiálním vysvětlení prezidentské kanceláře.

Hrad říká, že se inspiroval v zahraničí. „Takovouto přímou formu komunikace s občany, kdy jsou vyloučeny mediální manipulace a dezinformace, považujeme za mimořádně důležitou,“ řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, proč se Hrad tak vehementně vrhnul na internet.

Alex Mynářová má zkušenosti televizní moderátorky. V TV Barrandov krátce moderovala diskuzní pořad Týden s prezidentem, ale pak ji vystřídal majitel televize Jaromír Soukup. Prezidenta jinak otevřeně podporuje – letos v lednu stála společně s dalšími příznivci po boku Miloše Zemana v jeho volebním štábu, když se slavilo vítězství.

Reklama

Související témata:

Doporučované