Hlavní obsah

Hradec Králové některé fontány nespustí, chybí na ně díly z Itálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Lidé ve stotisícovém Hradci Králové se zatím u některých fontán v horkých dnech neosvěží. Spuštění části fontán v současné době koronavirových opatření nedoporučili hygienici.

Článek

U některých fontán chybí pro jejich pravidelnou údržbu náhradní díly z Itálie, odkud zatím kvůli epidemii nedorazily.

Královéhradecké technické služby na začátku května spustí fontány na křižovatce Koruna u Auparku, u Muzea východních Čech na Eliščině nábřeží a na Masarykově náměstí.

Další si na spuštění budou muset počkat. „Některé jsou v oblastech, kde v minulosti docházelo k vyšší koncentraci osob, které vodu využívaly k ochlazení. Krajská hygienická stanice nám doporučila, abychom spuštění takových typů fontán nechali až na léto,“ uvedla náměstkyně primátora pro majetek Věra Pourová (ANO).

Po opravě by město chtělo spustit také fontánu na Ulrichově náměstí. „Kvůli současné situaci nyní čekáme na dodávku některých dílů, které jsou převážně od dodavatelů z Itálie. Hledáme dodavatele i jinde, abychom mohli provoz některých fontán obnovit co nejrychleji,“ uvedla Pourová.

Reklama

Doporučované