Hlavní obsah

Tip na výlet: Sauna a kulturní osvěžovna NUUK a město Hradec Králové

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Sauna a kulturní prostor NUUK.

Reklama

Blahodárné působení sauny na tělo a duši můžete v královéhradeckém NUUKu ještě znásobit neméně blahodárnými účinky kultury. Letní tip Roberta Candry, editora podcastů Seznam Zpráv.

Článek

V malé komunitní sauně na okraji Hradce Králové si totiž dopřejete oboje zároveň. NUUK není zrovna podnikem pro lidi vysazené na sterilní prostředí wellness - nenajdete tu kachličky a ochladit se skočíte přímo do Labe.

V útulné osvěžovně si pak dáte kafe a domácí koláč a na louce před saunou si u táboráku můžete opéct buřty. Když budete sledovat Facebook NUUKu, můžete si návštěvu načasovat podle kulturního programu, který zahrnuje komorní akustické koncerty nebo filmové projekce pod širým nebem a další atrakce. Jak to v NUUKu vypadá a zní, si můžete prohlédnout a poslechnout v naší reportáži.

Kulturní prostor NUUK a město Hradec Králové

NUUK je soukromý klub v Hradci Králové, který se skládá z přírodní pojízdné sauny se vstupem do řeky a maringotkové osvěžovny s kulturním podhoubím. Více informací se dozvíte na stránkách klubu. Otevírací doba NUUKu: pátek a sobota od 18 do 23 hod., neděle od 17 do 22 hod.

Nejbližší parkoviště: parkoviště K Labi

Nejbližší zastávka autobusu: Třebeš odbočka

Restaurace: Restaurace Hit

A když už budete v Hradci Králové, rozhodně si nezapomeňte jedno z nejhezčích měst u nás projít - je plné architektonických skvostů včetně téměř třiceti modernistických staveb Josefa Gočára, které opravdu jinde nenajdete.

Trasy procházek nemusíte složitě hledat - tu optimální si jednoduše vyberte na stránkách Královéhradeckého architektonického manuálu.

Reklama

Související témata:

Doporučované