Hlavní obsah

Hrál jsem si na malého dýdžeje a pouštěl Gershwina na špatnou rychlost. Lazer Viking uvádí své oblíbené desky

Jak dlouhý máte ten pořad? Jakub Kaifosz nad svými oblíbenými alby.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Každý týden jdeme za jednou osobností, abychom se zeptali, co poslouchá, na co se dívá a co čte. Nahlédněte s námi do soukromého světa kultury.

Článek

Sám vydává novou desku coby Lazer Viking. Jaká alba si ale český hudební talent pouští, když zrovna není v nahrávacím studiu? „Všechno od Costella, francouzskou kapelu Dogs, Big Star, The Band, Born to Run od Springsteena, Pet Sounds od Beach Boys, nejméně prodávanou desku Sinatry, nejkratší desku od Neila Younga...“ vyjmenovává Jakub Kaifosz a bere do ruky jedno album za druhým.

I mezi knihami má nejradši autobiografie muzikantů, například stejnojmennou kniha od Bruce Springsteena. „Ta kniha je stejná jako jeho hudba. Psaná stejně depresivně a nadějeplně zároveň,“ říká Kaifosz. Jaké by vybral filmy? Celý rozhovor sledujte ve videu výše.

Video k singlu Less Than Three z nové desky Lazer Vikinga, která vyjde příští rok.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

Jakub Kaifosz (31) prožil část dětství v USA. Patří k předním talentům současné české hudební scény. V Česku se zviditelnil svým projektem Lazer Viking, s nímž roku 2015 ještě pod názvem Boy Wonder & The Teen Sensations získal nominaci na cenu Apollo. Zároveň je frontmanem kapely Wild Tides a působí také jako moderátor Rádia Wave.

Rubrika Moje kultura je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované