Hlavní obsah

Hrdinou i mimo obrazovku. Představitel Sherlocka Cumberbatch zahnal čtveřici lupičů a zachránil poslíčka

Foto: Shutterstock.com

Herec Benedict Cumberbatch bránil kurýra před čtveřicí lupičů (zdroj: Shutterstock).

Reklama

Seriálový představitel detektiva Sherlocka Holmese pomohl mladému kurýrovi zahnat čtveřici lupičů. K celé potyčce přitom došlo jen pár bloků od ulice Baker Street.

Článek

Herec Benedict Cumberbatch, známý především díky titulní roli v britském seriálu Sherlock, zabránil loupežnému přepadení poslíčka s jídlem. A to jen pár ulic od legendární londýnské ulice Baker Street, kde měl podle románu Arthura Conana Doyla románový detektiv bydlet.

Cumberbatch právě jel se svou ženou Sophií Hunterovou Uberem. Podle svých slov „musel zasáhnout”, když si všiml, jak čtyřčlenná skupinka lupičů přepadla poslíčka rozvážkové služby Deliveroo.

Podle svědků Cumberbatch nejprve od kurýra lupiče odtrhl a zakřičel na ně, aby ho nechali být. Pachatelům se nepodařilo nic ukrást, ačkoliv jeden ze zlodějů se pokusil ukrást poslíčkovi kolo.

Londýnská metropolitní policie listu potvrdila, že k události skutečně došlo, a také uvedla, že nikdo nebyl při incidentu zraněn.

Řidič Uberu Manuel Dias, který zrovna vezl Cumberbatche spolu s jeho ženou Sophií Hunterovou, se nechal slyšet, že poslíček měl štěstí. Seriálového představitele legendárního detektiva pak označil za „superhrdinu”.

„Bylo to ‚surreálné’. Zničehonic bojoval Sherlock Holmes se třemi útočníky přímo za rohem Baker Street,” sdělil řidič Uberu listu Telegraph. „Držel jsem jednoho z nich, Benedict držel druhého. Vypadalo to, že věděl, co dělá. Byl velmi odvážný. Upřímně řečeno, většinu práce odvedl on,” dodává.

Útočníci se herce pokusili udeřit, nikdo však nebyl zraněn. Řidič se domnívá, že pachatelé utekli poté, co poznali hercův obličej. Podle Diase Cumberbatch po potyčce zhruba 20letého poslíčka objal.

Podle policie zatím nebyl žádný z pachatelů zadržen. Celý incident už získal velkou pozornost na sociálních sítích, kde uživatelé vyzdvihují hercovu odvahu.

Reklama

Doporučované