Hlavní obsah

Hrej a mluv: Schick mi poradil, abych zůstal v Česku a hrál dospělý fotbal, říká liberecký talent Graiciar

Martin Graiciar prozradil, že byl před rokem na zkoušce v Sampdorii Janov.Video: David Janeczek

 

Reklama

Osmnáctiletý fotbalista Martin Graiciar se od léta bude hlásit v italské Fiorentině, která ho vykoupila ze Slovanu Liberec loni v létě.

Článek

Martin Graiciar patří mezi nejmladší fotbalisty, kteří pravidelně nastupují v české lize. Na podzim navíc za Liberec nastřílel čtyři góly a přidal jednu asistenci. Ve Fiorentině v létě začne přípravu s A-týmem.

Nic z toho by ale nemusel v HET lize stihnout, kdyby se už před rokem upsal jinému italskému týmu. Na konci roku 2016 byl totiž Graiciar na zkoušce v Sampdorii Janov v době, kdy za Sampdorii válel Patrik Schick.

„Sampdoria mě chtěla do mládežnické Primavery, ale Patrik Schick mi říkal, že je lepší hrát dospělý fotbal,” vzpomíná Graiciar, který jen o půl roku později podepsal smlouvu s Fiorentinou.

Odchovanec Karlových Varů Graiciar si v mládežnických kategoriích prošel také Spartou i Plzní a ve čtrnácti letech byl dokonce i na zkoušce v Arsenalu.

Ve videu se podívejte, co všechno řekl Graiciar o Liberci, Trpišovském, zkoušce v Arsenalu nebo Wengerovi. To vše během hraní videohry.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:
Martin Graiciar

Doporučované