Hlavní obsah

Bratr lady Diany přidal vzpomínku: On, Harry a William nechtěli do smutečního průvodu

Bratr princezny Diany promluvil, za rakví jít nechtěl. Video: Oliver Sálus

 

Reklama

31. srpna to bude přesně 20 let od smrti Diany Frances Spencerové. Na princeznu z Walesu a vévodkyni z Rothesay vzpomínal v rozhovoru pro britské Rádio 4 její bratr Earl Spencer.

Článek

Svěřil se, že se zloději opakovaně pokoušeli dostat k ostatkům princezny Diany. Nesmírně oblíbená žena je pohřbena v areálu rodinného panství Althorp asi 100 kilometrů severně od Londýna. Podle slov Earla Spencera se její hrob pokusil někdo vykrást už celkem čtyřikrát.

Šlo nejspíš o pokusy s cílem vydělat peníze či si ověřit, zda Dianino tělo leží skutečně v hrobě v Althorpu a nebylo po její smrti zpopelněno. To ale Spencer v rozhovoru v rádiu vyvrátil. Diana si prý výslovně nepřála v případě své smrti kremaci.

Spencer se také rozpovídal o Dianině pohřbu, při kterém po boku teprve patnáctiletého prince Williama a dvanáctiletého prince Harryho kráčel několik metrů za rakví ve zhruba třicetiminutovém průvodu.

Za rakví jít nechtěl, královská garda ale Spencerovi sdělila, že jeho synovci chtějí jít, a chtějí, aby i on šel s nimi. Bratr zesnulé princezny Diany v rozhovoru prozradil, že to byla lež. Princové se do poslední chvíle nechtěli smutečního průvodu účastnit.

Video: Lady Diana bude mít v Londýně sochu

Video: Josef Mačí

Oba synové lady Diany před pár dny promluvili - vůbec poprvé - o ztrátě matky v novém dokumentu britské televize ITV. Svěřili se například, jak moc je trápí poslední telefonický hovor s jejich matkou. Mrzí je, že si s ní nechtěli povídat, utíkali zpátky k hračkám, telefonát byl krátký.

V novém dokumentu vypráví o Dianě i její synové.Video: Háta Sassmannová

Žil jsem v totálním chaosu, popisuje princ Harry svůj život po smrti princezny Diany.Video: Anita Baselová

Reklama

Související témata:

Doporučované