Hlavní obsah

„Hudebka“ pro miminka pomáhá s rozvojem pohybu i prvních slov. Jak vypadá hodina?

Kurz hudební výchovy pro nejmenší je založen na principu „volného objevování“.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pravidelný pořad pro mámy od mámy. V něm deník 14měsíční holčičky a tip na kurz, který mohou děti navštěvovat už od čtyř měsíců – hudební výchovu.

Článek

Malé děti by si měly pomalu zvykat na své vrstevníky, i když si zatím společně hrát nedokážou. A hlavně by se měly rozvíjet a posouvát dopředu. Jednou z možností, jak toho docílit, je hudební výchova. Tyto kurzy mohou navštěvovat děti už od čtyř měsíců.

„Už od čtyř měsíců dokážou děti vnímat své okolí. Navíc zejména do dvou let se u dětí v mozku vytváří synapse – tedy spoje, které v dospělosti pomáhají s výukou cizích jazyků a veškerými dovednostmi,“ říká Dita Hánová, ředitelka hudební školy Yamaha, kam jsme s Edou vyrazily.

Lekcí a vlastně celým kurzem provází maskot programu – tuleň Robík. V hodině pak děti hudebně objevují svět, který je obklopuje, a postupně prožívají témata blízká jejich věku. Od jídla přes koupání až třeba po narozeniny. Broukají si, tancují, zkouší perkusní nástroje a užívají si zábavu a přitom získávají první elementární povědomí o hudbě.

Hudební výchova děti rozvíjí po všech stránkách. V hodinách postupně uvolňují dlaně, využívají pravou a levou hemisféru, rozvíjí senzomotorické schopnosti a dovednosti a zároveň hudba pomáhá k rozvoji slov.

Máte tip, kam vyrazit s dětmi? Dejte mi vědět na Instagramu @mamablog_eda.tob.

Reklama

Doporučované