Hlavní obsah

Střípky z Floridy: Auto schoval před hurikánem do obýváku, hoaxy se žraloky plní Twitter

 

Reklama

Řádění hurikánu Matthew na Floridě lidé popisují na sociálních sítích. Nabízíme nejzajímavější momenty.

Článek

Hurikán Matthew slábne a z Floridy se posouvá na sever, do státu Georgia a obou Karolín. Na sociálních sítích mezitím uživatelé sdílejí videa a obrázky spouště, kterou po sobě zanechal.

Zrušeno muselo být i několik sportovních utkání, třeba přípravný zápas hokejového týmu Tampa Bay nebo některé zápasy NFL. V Jižní Karolíně zrušili fotbalový zápas, i když se konal mimo oblast, kterou hurikán nejspíš zasáhne, proto, aby bylo při příchodu bouře k dispozici co nejvíce policistů.

Vyvrácených stromů je opravdu hodně, spadlé kmeny napáchaly velké množství škod a zabily dva lidi.

Větve spadlého stromu se probořily až do ložnice.

Největší problémy má Florida se silným deštěm, který zapříčinil rozsáhlé záplavy. Auta na ulicích skončila pod vodou, někteří svoje vozy ale před povodní odvezli do bezpečí, třeba do obývacího pokoje.

Zvěřinec

Na Jamajce před několika dny evakuovali plameňáky ze zoologické zahrady do umývárny, ke stejnému opatření sáhla i jedna z floridských zahrad, která obdobně ukryla čápa marabu.

Lidé sdíleli i fotografie zničených želvích vajíček vyplavených z hnízd v písku na plážích a mrtvých mláďat.

Příležitost využily i kachny a vyrazily do zatopených zahrad.

Množí se také fotografie zachycující žraloky volně proplouvající zatopenými ulicemi. Autenticitu fotografií není možné věrohodně ověřit, ve většině případů se zřejmě jedná o fotomontáž, některé záběry ale mohou být pravé - Matthew zasáhl pobřežní oblast Floridy, kde se žraloci poměrně běžně vyskytují.

Reklama

Související témata:

Doporučované