Hlavní obsah

Husté sněžení komplikuje dopravní situaci po celé republice, jsou hlášeny desítky nehod

Sněžení komplikuje dopravu.Video: Tereza Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Husté sněžení od rána komplikuje dopravní situaci po celé republice. Na silnicích leží rozbředlý sníh a policie eviduje desítky nehod.

Článek

Na silnicích po celé České republice leží rozbředlý sníh a policie eviduje desítky nehod. Jihomoravský kraj hlásí od rána zhruba 30 nehod. Hasiči vyjížděli od rána kvůli nehodám v deseti případech. Stojí některé linky krajského integrovaného systému veřejné dopravy, čekají na zprůjezdnění silnic.

„Dosud jsme v souvislosti se sněžením řešili asi tři desítky nehod, žádná vážnější se nestala,” uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Policie apeluje na řidiče, aby přizpůsobili svoji jízdu stavu vozovky.

Sníh na vozovkách komplikuje jízdu také řidičům v Olomouckém kraji. „Některé z nehod si vyžádaly zranění, ve většině případů došlo pouze ke hmotným škodám na vozidlech,” řekla ČTK krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Zranění si vyžádala nehoda například u Topolan, Bukovan, Dubu nad Moravou či Pňovic.

Na Vysočině, konkrétně v Pravíkově na Pelhřimovsku se srazil kamion s autobusem, dva lidé byli lehce zraněni, silnice I/34 je kvůli nehodě neprůjezdná. V kraji policie od rána řešila několik nehod. „Noční sněžení a venkovní teploty pod nulou způsobují řidičům problémy na všech silnicích v Kraji Vysočina,” sdělila ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Úseky dálnic ve Středočeském kraji jsou mokré a většinou sjízdné bez omezení, řidiči by měli dávat pozor na jedoucí posypové vozy. Silnice prvních tříd jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, místy na nich leží rozbředlý sníh. „Vyjeli jsme včas, takže je situace klidná, žádnou kalamitu nepozorujeme,” řekl dispečer krajských silničářů. Maximální pozor by řidiči měli dávat na silnicích nižších tříd ve všech okresech.

Meteorologové dnes očekávají místy až skoro jasno, nejvyšší teploty dosáhnou čtyř až sedmi stupňů Celsia. V případě, že vyrážíte třeba hory, nechte rychlou jízdu raději až na sjezdovky.

Reklama

Související témata:

Doporučované