Hlavní obsah

I na příští desce budeme určitě spolupracovat se stejným producentem, říká kytarista Airbourne

Matt „Harri“ Harrison v rozhovoru pro Televizi SeznamVideo: Daniel Sywala

 

Reklama

Hard rocková párty v centru Prahy. Tak by se dalo stručně popsat nedávné vyprodané vystoupení australských Airbourne v pražském klubu Roxy. Udržovat kouzlo hard rocku se snaží řada kapel po celém světě, ale schopnost stvořit chytlavé skladby, v poměrně přímočarém žánru, umí málokdo. Formace, která by se se vší úctou dala popsat jako vnuci AC/DC se na novém albu Boneshaker rozhodla posunout zase o krok dál angažováním uznávaného producenta jménem Dave Cobb (Rival Sons, Europe), který kapelu motivoval nahrávat společně naživo. Nejen o tomto procesu je titulní reportáž s kytaristou Mattem „Harri“ Harrisonem.

Článek

„Dave má na téhle desce obrovský podíl. Je to špičkový producent a maximálně si zaslouží svou pozici, protože je extra třída. Tím, že jsme album natáčeli naživo v jedné místnosti, jsme se mohli i lépe doplňovat. Písně na desce jsou bez přehánění náš první, možná druhý pokus. V mnoha ohledech je to hodně riskantní krok, a pokud bychom neměli za zády odpovídajícího producenta, mohlo by to dopadnout hodně špatně,“ říká Harri.

Pečlivě je třeba přistupovat i k náročným koncertním štacím. „Připadá mi, že jsme na turné tři měsíce, což by tak nějak odpovídalo, když k tomu připočtu letní festivaly v Evropě a ve Spojeném království. Před týdnem nám začalo aktuální evropské turné, takže jsme v tom kolotoči nanovo. Ale je to úžasné a vkusně si zvykáme na novou rutinu,“ dodává Matt.

Matt alias „Harri“ působí v kapele od roku 2017 a cenou za kariérní posun bylo opuštění formace Palace of the King: „Naštěstí byli úžasně chápající, protože to nebylo snadné. Z dnešního pohledu se jednalo o správné rozhodnutí a možná taky jediné možné. Ale to hlavní, s čím jsem se musel smířit, byl fakt, že opouštím svou vlastní kapelu. Něco, co jsem založil a dřel, abychom se někam dostali. Jedním z úspěchů bylo i předskakování Airbourne v Austrálii a na pár místech v Evropě. Pokud jde o kluky v Palace of the King, tak byli chápaví, a jak jsi říkal, bylo to až moc lákavé, na to, aby to člověk odmítl,“ říká Harrison.

Celou reportáž najdete v úvodním videu. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované