Hlavní obsah

Industru najdou lidé v Nové Zbrojovce v Židenicích

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnské centrum Industra již našlo nové prostory pro galerii umění, divadlo, inkubátor či kavárnu. Dnes se začíná stěhovat do Nové Zbrojovky v Židenicích.

Článek

Společným cílem s developerem CPI Property Group, který oblast rozvíjí, je přeměna nevyužitého brownfieldu v moderní plnohodnotnou čtvrť. Přesun kreativního centra je velkou příležitostí pro celé Brno, uvedl v tiskové zprávě zakladatel Industry Pavel Stratil.

„Hledání prostor je u konce, bylo to rychlé a intenzivní. Během několika dní jsme s lidmi z CPI Property Group nalezli tolik společného, že náš přesun z obou stran vnímáme jako velkou příležitost pro celé Brno,“ sdělil Stratil.

Ředitel brněnského developmentu v CPI Property Group Miroslav Pekník považuje Industru za jedno z nejvýznamnějších kreativních center v republice. „Naší vizí je propojovat urbanismus, architekturu a lidský potenciál, a utvářet tak v Brně něco opravdu jedinečného. Když jsme se dozvěděli, že Industra hledá pro svůj provoz novou adresu, bylo rozhodnutí navázat s ní dlouhodobou spolupráci rychlé a samozřejmé,“ dodal Pekník.

Industra dříve sídlila v areálu mrazíren v brněnské Masné ulici, kde převzala prostory v roce 2012 a s aktivitami pro veřejnost začala zhruba o rok později. Majitel nemovitosti však neprodloužil nájemní smlouvu.

Čtvrť Nová Zbrojovka vzniká na rozloze 22 hektarů. Jako první se rozvíjí takzvaná Jižní zóna. Areál už od loňského roku obývají první firmy díky dokončení rekonstrukce budovy Z-office, tedy bývalé nářaďovny. Prvními nájemníky byly firmy Kiwi.com a Axians.

Reklama

Související témata:

Doporučované