Hlavní obsah

Internet v oku. Showman Mareš nebo podnikatel Frolík předpovídají, co nás čeká

Přijde lednička, co se sama naplní? Internetoví profíci předpovídají budoucnost.Video: Redakce Seznam

 

Reklama

Čip v hlavě, lednička, co si sama nakoupí nebo volání bez telefonů. Tak vidí rozvoj osobnosti českého internetu.

Článek

Český internet slaví 25 let. Co bude za další čtvrtstoletí? „Těžko se to odhaduje, ale určitě významně postoupí využití ve zdravotnictví, kdy pomocí čidel bude pod kontrolou naše tělo a třeba při enormním zvýšení tlaku dostane lékař ihned zprávu," míní akademik Jiří Gruntorád. Byl to právě on, kdo v únoru 1992 připojil ještě tehdejší Československo k internetu.

Co dalšího čekají odborníci, úzce spjatí se světovou sítí? „Potřeboval bych ledničku, která si sama nakoupí,“ říká v žertu člen představenstva Seznam.cz Pavel Zima. „Internet nám tak trochu ze života zmizí. Ale jen proto, aby v něm byl všudypřítomný,“ věští publicista Patrick Zandl.

„Budeme ho mít vlastně v oku,“ představuje si moderátor a instagramový marketér Leoš Mareš (předpovědi osobností si pusťte ve videu nad tímto článkem).

„Případně je možné, že se vše zhroutí,“ naráží v nadsázce na hackerské útoky jeden z českých top byznysmenů Zbyněk Frolík ze společnosti Linet.

Všichni výše jmenovaní i další osobnosti, jako bývalá ministryně informatiky Dana Bérová, bývalý viceprezident Českého Telecomu odpovědný za internet Michal Čupa nebo šéf internetového obchodu Zoot Oldřich Bajer, byli hosty dvou speciálních studií Seznam Zprávy k minulosti a budoucnosti „sítě sítí“. Připomeňte si je ve videích níže.

Jak bude vypadat internet za dalších 25 let?

Konference Seznam.cz k 25 letům internetu.

Reklama

Související témata:

Doporučované