Hlavní obsah

Investoři nalili do džusů z Fruitisima nový kapitál. Firma jde za hranice

Foto: Frutisimo

Prodejna Fruitisimo v Teplicích.

Reklama

Výrobce ovocných nápojů Fruitisimo se otřepal z loňského propadu způsobeného pandemií a startuje novou expanzi. Na rozvoj byznysu získala firma další kapitál od investorů Ondřeje Fryce a Petra Borkovce.

Článek

Investoři Ondřej Fryc a Petr Borkovec nalili nový kapitál do sítě s čerstvými džusy a dalšími ovocnými pochutinami Fruitisimo. Fryc navýšil svůj desetiprocentní podíl na 16 procent, Borkovec získal 18 procent. Většinovým majitelem Frutisima zůstává jeho spoluzakladatel Jan Hummel. Hodnota aktuálních transakcích se pohybuje v desítkách milionů korun.

„Těší mě důvěra investorů v budoucnost Fruitisima, můžeme se tak plně věnovat expanzi. Reflex Capital v posledním investičním kole navýšil svůj podíl a nově se přidal Petr Borkovec, který obor potravinářství dobře zná ze Sklizena a také z Rohlik.cz, jehož byl donedávna minoritní spolumajitel,“ uvedl Hummel.

Reflex Capital je investiční společnost Ondřeje Fryce. Investor je zakladatelem e-shopu Mall.cz. Reflex Capital investuje do start-upů , ale i do zavedených firem typu Fruitisima. Petr Borkovec je spolumajitelem finanční a poradenské skupiny Partners, která aktuálně směřuje k rozjezdu vlastní banky. Kromě Partners se Borkovec aktivně věnuje také investicím například do inovativních projektů v prodeji potravin.

Přestože byznys Fruitisima poznamenaly nucené uzavírky během pandemie, nyní firma startuje nové kolo rozšiřování byznysu. V následujících měsících otevře 13 nových prodejen. „Tři nové prodejny budou otevřeny také v Budapešti a v září Fruitisimo spustí prodej v první ze čtyř prodejen v Německu,“ dodal šéf firmy.

Tržby Fruitisima se loni kvůli koronavirovým restrikcím propadly meziročně o 39 procent na 211 milionů korun. Přesto se firmě podařilo zůstat v zisku. Byznys zachraňovala například výrobou nových balených produktů distribuovaných do supermarketů. Letos plánuje Fruitisimo zvýšení obratu na 300 milionů.

Reklama

Doporučované