Hlavní obsah

Istanbul postihla blesková povodeň. Na cestě do práce uvázly stovky tisíc obyvatel

Silné bouře v úterý na západě Turecka způsobily bleskové záplavyVideo: AP

 

Reklama

Silná bouře způsobila na západě Turecka záplavy. Voda zaplavila i několik stanic istanbulského metra, tunely, silnice a řadu budov.

Článek

Silná bouře v úterý na západě Turecka způsobila bleskové záplavy. Pod vodou se tak náhle ocitly níže položené ulice největšího tureckého města Istanbulu. Informovala o tom agentura DPA s tím, že se neobjevily informace o případných zraněných lidech ani obětech.

Voda zaplavila i několik stanic istanbulského metra, tunely, silnice a řadu budov. Strhla s sebou z ulic i několik aut. Úřady obyvatele města vyzvaly, aby raději nevyjížděli, pokud to není nutné.

Kvůli omezením v důsledku záplav zavládl v Istanbulu dopravní chaos. Na cestě do práce v kolonách uvázly statisíce obyvatel města.

Chaos postihl také leteckou dopravu. Na několik hodin byla kvůli vydatnému dešti a malé viditelnosti pro nákladní dopravu zcela uzavřena Bosporská úžina, omezena byla i doprava v průlivu Dardanely, který spojuje Egejské a Marmarské moře.

Na Istanbul ráno dopadlo v průměru 65 milimetrů srážek. Kolem poledne déšť ustal, meteorologové ale varovali, že večer očekávají další vydatné srážky.

Reklama

Doporučované