Hlavní obsah

Jak dostat lidi do kanceláří? Oddělit je plexisklem

Jednoduché plexisklo, které oddělí zaměstnance – způsob, jak je vrátit do kanceláří. Jak fugnuje, popsal obchodní ředitel Techa Petr Hampl.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jak bezpečně dostat lidi do openspace, oddělit je od sebe a zaručit, že se nikdo nenakazí? Hygienou a třeba i plexisklovým paravánem na stole. Přesně na to teď sází český výrobce nábytku Techo.

Článek

Plexiskla okolo stolu, UV lampa a dezinfekce – i takhle mohou v období hrozby nemoci covid-19 vypadat kanceláře velkých firem a institucí. Společnost Techo teď proto místo stolů, skříní a židlí a polic sází na „bezpečnou kancelář“. Změnila výrobní program a zavedla do něj ochranný paravánový systém s plexisklem. Tak, aby se lidé v openspace mohli od sebe separovat, a tedy aby se mohli všichni zaměstnanci dříve vrátit do práce.

„Je to jednoduchá plastová konstrukce, která se pouze postaví na pracovní stůl. Není potřeba žádná montáž, dá se lehce udržovat a dezinfikovat,“ říká obchodní ředitel a člen představenstva Techo Petr Hampl. Těchto „bariér“ zatím firma vyrobila tisíce kusů.

Většina z nich směřuje do zahraničí. „Jsou to objednávky z našich poboček – tedy velké nadnárodní firmy, soukromníci i korporace,“ dodává Hampl. Nejnovější zakázkou je dodávka pěti tisíc kusů paravánů pro velkou energetickou firmu v Rumunsku. Plexisklové bariéry ale využívají i obchody či banky. Ani tato výroba však firmě nesrovná výpadek, který letos kvůli koronaviru vykáže. Tržby jí totiž poklesly zhruba o čtyřicet procent.

Jak dlouho firma u výroby paravánů zůstane, zatím netuší – prý dokud bude zájem.

Pandemie i návrat do normálu teď nutí ke změně sortimentu a výrobního programu i další firmy. Například společnost Triola nyní místo vyhlášených podprsenek šije nanoroušky, české chemičky se vrhly na výrobu dezinfekce a král 3D tisku Josef Průša zase ve své firmě vyrábí štíty pro zdravotníky, lékaře a lékárníky.

Reklama

Doporučované