Hlavní obsah

Jak superhvězda světové politiky navštívila Zemana v Lidovém domě

Rubrika 90' ze satirického pořadu Šťastné pondělí, kde Jindřich Šídlo vzpomíná na události z nejoblíbenějšího desetiletí.Video: Jindřich Šídlo

 

Reklama

Oba tehdy byli předsedy sociálnědemokratických stran a oba se chystali na převzetí moci. Miloš Zeman a Tony Blair se poprvé sešli v březnu 1995.

Článek

Blair slavně vyhrál volby v roce 1997. Na tohle vítězství čekali labouristé osmnáct let a dovedl je k němu tehdy třiačtyřicetiletý dynamický politik, který se přátelil s celebritami a do sídla premiérů na Downing Street číslo 10 zval rockové hvězdy. Británie v čele s ním zaujala pozici nejvíc cool země na světě.

Zeman slavně vyhrál volby v roce 1998, pro ČSSD to bylo první volební vítězství po roce 1989. Třetí premiér samostatného Česka, jemuž bylo při nástupu do úřadu třiapadesát, se přátelil s bývalými komunisty a za jeho poradci do Strakovy akademie docházely hvězdy organizovaného zločinu. Česko se z těch let nevzpamatovalo dodnes.

Šťastné pondělí najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý satirický pořad včetně reportáží a dalších rubrik pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete sledovat zde. A sledovat nás můžete také na Twitteru, Instagramu nebo Facebooku.

Reklama

Doporučované