Hlavní obsah

Jak vypadají koupelny podle současných trendů

Foto: shutterstock.com

Zařiďte si novou koupelnu na jednom místě.

Reklama

Na jednoduchý vzhled zapomeňte, moderním koupelnám vévodí výrazné vzory i barvy.

Článek

Obklady, umyvadla ani sprchové kouty možná nepořizujete tak často jako kabáty nebo košile, ale pokud se na proměnu koupelny chystáte, určitě stojí za to mít přehled o trendech aktuální sezony. Poslouží vám jako dobrá inspirace i důvod k zamyšlení nad tím, co všechno stojí za vylepšení.

Jak začít

Začít byste měli u výběru materiálů. Dnes jsou stále populárnější přírodní materiály, jako je dřevo, mramor nebo kámen. Oblíbená je ale také imitace betonu nebo napodobenina stěrky.

Foto: shutterstock.com

Tuzemský e-shop SANITINO nabízí výrobky českých i zahraničních značek

Už dávno neplatí, že koupelna musí mít jeden druh obkladu a jednu barvu – v obou prvcích je možné hledat nevšední kombinace. Poslední dobou si pozornost vysloužily velkoformátové vzory čtverců nebo obdélníků i méně obvyklé geometrické tvary jako hexagon nebo rybí kost – herringbone. Mezi barvami právě teď dominuje kombinace pískové a modré nebo tyrkysové, připomíná totiž atmosféru dovolené strávené u moře.

Elegantní, čistý i luxusní vzhled

Klíčovou součástí každé koupelny je samozřejmě umyvadlo, dnes mnohem častěji umisťované na desku. Má to svůj důvod – elegantní a čistý vzhled. Roste také popularita volně stojících van, které působí luxusním dojmem a automaticky se v místnosti stávají dominantou. Vedle toho ale řada lidí – z estetických nebo environmentálních důvodů – dává přednost prostornému sprchovému koutu s odtokovým žlabem a čirým sklem nebo walk-in zástěnou.

Foto: shutterstock.com

Tuzemský e-shop SANITINO nabízí výrobky českých i zahraničních značek

Překvapující barvy i tvary

Vodovodní baterie a s nimi související koupelnové doplňky, kterými byste umyvadlo nebo vanu měli osadit, jsou dnes stále častěji barevné. Velice oblíbené jsou měděné a zlaté tóny, a to jak v zářivém lesku, tak v působivé matné úpravě.

Péče o vzhled bývá o poznání příjemnější s velkým zrcadlem. Aktuální trend velí umístit do koupelny kulaté zrcadlo, ideálně s LED podsvícením. Vypadá a slouží skvěle i v menších místnostech, opticky je totiž zvětšuje.

Vše na jednom místě

Postoupit od hledání aktuálních trendů a novinek k samotnému vybírání a nakupování můžete pohodlně na jednom místě. Tuzemský e-shop SANITINO totiž nabízí české i světové značky a objednat si tu můžete vše – od van přes sprchové kouty až po koupelnové doplňky.

Foto: shutterstock.com

Tuzemský e-shop SANITINO nabízí výrobky českých i zahraničních značek

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované