Hlavní obsah

Jana Fabiánová: První týden v Americe jsem ani nevěděla, kam si jít pro jídlo

Jaké byly první dny Jany Fabiánové v Los Angeles?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Naďa Urbánková se chystá na veselku. Její dcera, zpěvačka Jana Fabiánová, která žije v Los Angeles, se zasnoubila se svým partnerem Dinem Bosem. Bere si Američana indického původu, ale svatba bude v České republice.

Článek

Vzít by se chtěli do roka a do dne, až bude v Česku zase hezky. Třeba na jaře příštího roku. „O ruku mě Dino požádal naprosto normálně. Nemáme rádi okázalá gesta. Jednoho dne, když jsme se doma koukali na televizi, otočil se na mě a zeptal se, jestli si ho chci vzít,” vypráví Jana Fabiánová.

Indická a česká kultura jsou podle ní hodně podobné. „Indická mentalita je mi bližší než ta americká. Je tam velký důraz na rodinu, na vzdělání, na kulturu. Lidé v Indii si hodně váží divadla, v LA divadlo zase takovou prioritu nemá,” podotkla Fabiánová.

Maminka Jany Fabiánové, Naďa Urbánková, je v České republice velmi známá osobnost. Jak nahlíží na to, že se jí dcera přestěhovala do Ameriky a zasnoubila se s mužem jiné národnosti? „Já jsem se odstěhovala v roce 2012 po konzultaci s ní. Ze začátku to bylo těžké, a ona byla ta, která mi říkala, ať vydržím, ať tam zůstanu a makám,” říká Fabiánová.

První týden v Americe pro ni opravdu nebyl lehký. Není ani lehké se přizpůsobit systému, jakým se může umělec v LA uživit. „Člověk má umělecké vízum, které má hodně omezení. Nemůžete s ním pracovat ve fast foodu, živit se můžete jenom uměním.” Vízum se uděluje na základě toho, co člověk dokázal ve své rodné zemi. Jana začala profesionálně zpívat v roce 2003, vydala čtyři desky, poslední dvě jazzové, od roku 2006 pracovala jako muzikálová zpěvačka.

Co Janě Fabiánové nejvíc chybí na České republice? A jak často se sem vrací? To prozradila v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované