Hlavní obsah

„Jasnovidná” zvířata tipují výsledek mistrovství světa. Náš redakční pes si to také zkusil a vybral...

Seznamácký pes Bivoj si zkusil zahrát na věštce a tipnul si stejně jako další zázračná zvířata ve světě fotbalového mistra světa.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Osud týmů na mistrovství světa má v packách další jasnovidné zvíře. Oficiálním věštcem byl pro ruský šampionát jmenován kocour Achilles. V redakci se pokusil napodobit jeho zázračné schopnosti seznamácký pes Bivoj.

Článek

Zázračných zvířat, která odhadovala výsledky sportovních zápasů, se objevily desítky. Žádné z nich se ale dosud nevyrovnalo chobotnici Paulovi. Chovanec mořského světa v Oberhausenu trefil vítěze 12 ze 14 zápasů na evropském šampionátu 2008 a mistrovství světa 2010 a předpověděl i prvenství Španělska.

Ve stopách Paula se vydal i náš redakční pes Bivoj, který určoval ve čtyřech kolech semifinalisty mistrovství světa. I když jde o francouzského buldočka, překvapivě nezvolil svou vlast a místo Les Bleus vybral Španělsko, Island, Švýcarsko a Japonsko. Bivoj je teprve věštcem v zácviku, takže si dovolil odvážný tip. Mistrem světa se podle něj stane reprezentace helvétského kříže.

Jasnovidný koucour Achilles spěchal k misce Saúdské Arábie, chovatelka ho ale nasměrovala ke „správné”, ruské misce.Video: Josef Mačí, Profimedia.cz, AP

Oficiálním jasnovidným zvířetem šampionátu v Rusku je ale kocour Achilles. Obyvatel slavného muzea Ermitáž v Petrohradu se narodil hluchý a má zvláštně tvarovaný ocas. Právě proto si podle jeho chovatelky vybudoval dobrou intuici.

„O roli věštce pro Konfederační pohár a mistrovství světa se ucházelo několik zvířat, ale Achilles prokázal, že dobře zvládá stres a navíc se zajímá o fotbal. Během Konfederačního poháru se ukázal jako skvělý jasnovidec, protože odhadl všechny zápasy bez chyby,” řekla veterinářka koček v Ermitáži Anna Kondraťjeva.

Pro domácí tým to ale před výkopem úvodního zápasu nevypadá vůbec dobře. Achilles se totiž hrnul k misce s vlajkou Saúdské Arábie, která vyzve Rusko v úvodním utkání. Jen díky zásahu chovatelky si nakonec vybral „správnou” pochoutku.

Váhání zázračné kočky potvrdil i obyvatel jekatěrinburské zoo. Lemur Spartak zamířil jednoznačně k saúdskoarabské misce a značně znervóznil domácí fanoušky.

Pokud vás zajímá výsledek celého turnaje, známé zakrslé prase Mystic Marcus odhadlo semifinálovou čtveřici ve složení Belgie, Argentina, Nigérie a Uruguay. S ním ale nesouhlasí pes Datou, podle kterého vyhraje Island. Tak uvidíme.

Reklama

Související témata:

Doporučované