Hlavní obsah

Je kapitánem juniorky PSV Eindhoven. Na spoluhráče umím i zakřičet, říká nejlepší český dorostenec Sadílek

Rozhovor s Michalem Sadílkem.

 

Reklama

V nizozemském PSV Eindhoven působí už třetím rokem český záložník Michal Sadílek. Střední záložník, který fotbalově vyrůstal v Uherském Hradišti, momentálně nosí kapitánskou pásku ve výběru PSV do devatenácti let.

Článek

Michal Sadílek působí v Nizozemsku už třetím rokem a má našlápnuto k velké kariéře. Čtyřikrát v řadě vyhrál ocenění pro nejlepšího českého dorostence. V PSV Eindhoven i v české reprezentaci do devatenácti let nosí kapitánskou pásku.

„Individuální ocenění bych raději vyměnil za úspěch s reprezentací. Na loňském mistrovství Evropy do devatenácti let jsme byli hodně blízko,” vzpomíná Sadílek na turnaj v Gruzii, na kterém čeští mladíci inkasovali v semifinále v zápase proti Anglii v poslední vteřině.

Střední záložník bydlí v Nizozemsku už třetím rokem u náhradní rodiny. „Všechny mladé hráče PSV pošle do nizozemské rodiny,” upřesňuje Sadílek.

Ve videu se podívejte na celý rozhovor s mladým českým fotbalistou, kterému v Nizozemsku říkají vysavač. „Ta moje přezdívka už je taková ohraná písnička. Raději to neposlouchám," směje se kapitán reprezentační devatenáctky.

Reklama

Související témata:
Eindhoven

Doporučované