Hlavní obsah

Je mi jedno, co tam píšou, říká vlastník Parlamentních listů senátor Valenta. Jde o byznys

Podívejte se na rozhovor se senátorem a majitelem Parlamentních listů Ivo Valentou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Parlamentní listy jsou jedním z nejčtenějších portálů. Transparency International neměla pravdu a snaží se z toho vykličkovat, říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy majitel internetového portálu Ivo Valenta. Mandátový a imunitní výbor Senátu vyloučil jeho střet zájmů.

Článek

Mandátový a imunitní výbor Senátu rozhodl o podnětu organizace Transparency International. Senátor Ivo Valenta podle rozhodnutí není kvůli Brno TV ve střetu zájmů. Ivo Valenta je podnikatelem, majitelem firmy Synot, dále i kyperské společnosti, která má 70procentní podíl ve společnosti OUR MEDIA a. s., jež vydává Parlamentní listy.

„Transparency International chce zákon ohýbat nebo vykládat jiným způsobem. Stanoviska právníků jsou na mé straně,“ říká Valenta. Senátor tvrdí, že ho Transparency International kritizuje, aby nebyla osočována pouze z kritiky střetu zájmů premiéra Babiše. O nákupu médií podle něj rozhoduje řídící management na Kypru.

Podnikatel jednoznačně vylučuje, že Parlamentní listy používá pro konkurenční boj. Pár dnů před druhým kolem senátních voleb na podzim minulého roku však vyšel na Parlamentních listech článek, který s citací anonymního zdroje obvinil kandidáta a následně zvoleného senátora Patrika Kunčara z nejasných finančních transakcí. Ten stál ve druhém kole volby proti Liboru Lukášovi, jenž kandidoval ze Soukromníky, za které byl do Senátu zvolen i Ivo Valenta v roce 2014. Vedle politické příslušnosti je spojuje i společné podnikání v několika firmách.

Takový článek není podle senátora Valenty útokem na oponenta. „Ať si píšou, co chtějí. Parlamentní listy jsou nastavené tak, že jsou přístupné názorům všech, kteří je chtějí sdělit,“ dodává jejich spolumajitel. Dotazy na obsah Parlamentních listů směřoval senátor na šéfredaktora. „Interní pravidla si určují novináři. Je to jejich zodpovědnost.“

„Do médií jsem investoval proto, abych vystavil mediální dům a pak ho v nějaké velikosti prodal. Je to jeden z nejčtenějších portálů a to je pro mě rozhodující,” říká senátor Valenta.

Reklama

Související témata:

Doporučované