Hlavní obsah

Jedině Corbyn ví, jak porazit Islámský stát, vzkazují britští bojovníci ze Sýrie

Jedině Corbyn ví, jak porazit Islámský stát, vzkazují britští bojovníci ze SýrieVideo: Reuters

 

Reklama

Britští dobrovolníci bojující proti Islámskému státu v Sýrii podpořili šéfa labouristů Jeremyho Corbyna. Obyvatele Velké Británie vyzvali, aby v nadcházejících volbách dali svůj hlas Labouristické straně (Labour Party).

Článek

„Pouze Jeremy Corbyn ví, jak zastavit Islámský stát - prostřednictvím zahraniční politiky, která omezí jeho financování a zdroje dodávek,” napsali Britové bojující v Sýrii proti islamistům. Prohlášení zveřejnil britský server Indy100.

Dobrovolníci z Británie bojují v Mezinárodním svobodném praporu (IFB), který spadá pod kurdské Lidové obranné jednotky (YPG). IFB vyznává levicové myšlení. Inspirací mu jsou interbrigády z období španělské občanské války.

Mimo podpory Corbyna se britští bojovníci v Sýrii vymezili vůči současné britské premiérce a šéfce konzervativců Therese Mayové.

„Čím déle bude Theresa Mayová předsedkyní vlády, tím větší nebezpečí hrozí každému, ať už v Sýrii, nebo Velké Británii,” píše IFB dále.

Levicové ozbrojené síly obviňují premiérku také z odpovědnosti za květnový teroristický útok v Manchesteru. Mayová prý umožnila svou politikou džihádistům, včetně atentátníka Salmána Abádího, cestovat mezi Velkou Británií a Libyí.

Reklama

Doporučované