Hlavní obsah

Jeho prací je rozesmívat lidi. Mimo stand-upy jsem ale introvert, říká spoluzakladatel Underground Comedy

Tomáš Plhoň ve studiu Slavných prozradil, kdy naposledy se od srdce zasmál. Video: Barbora Marková

 

Reklama

Začínal jako novinář, láska ke stand-upu si ho ale k sobě přitáhla. Když Tomáš Plhoň před čtyřmi roky spoluzakládal Underground Comedy, ještě ani netušil, že se jím jednou také bude živit.

Článek

„Já jsem si původně myslel, že to nebudu dělat, že to budeme jen nějak organizovat. A ono se ukázalo, že v tom nejsem úplně marný, takže jsem v tom pokračoval.“

Naplno se disciplíně, která u nás v Česku ještě není úplně tak známá, začal Tomáš Plhoň věnovat přibližně před rokem. Opuštění své bývalé profese novináře zase až tak nelituje. „Uvidíme jak mi to půjde, jestli se nebudu muset vrátit. Trochu mě to teď mrzí z toho ohledu, když vidím jaká je doba a že dnes je opravdu o čem psát. Já jsem ale vždycky věděl, že se tomu nebudu věnovat vždycky.“

Se stand-upy, které jsou vlastně krátká komická vystoupení, jezdí Underground Comedy po celé České republice. Nově také vystupují venku pod širým nebem. „Když bylo světlo, skoro nikdo neposlouchal, když se ale setmělo, tak najednou lidi bouřili a bylo to boží,“ uzavřel ve studiu Slavných.

Kde všude můžete komiky v akci vidět? A jak se Tomáš Plhoň na pódiu zvládá vyrovnávat se svojí introverzí? Uvidíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované