Hlavní obsah

Jihlava začíná stavět další sjezd z I/38 do zóny s akvaparkem

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Jihlava začíná stavět dlouho plánovaný silniční sjezd z hlavního tahu I/38 do ulice Romana Havelky, kde je i zóna s obchody a akvaparkem Vodní ráj. Stavba za 33,3 milionu korun bude dokončená v červenci 2021.

Článek

Vyvolá dopravní omezení, první začnou v pondělí. Na webu města to dnes uvedl náměstek jihlavské primátorky Petr Ryška (ODS).

„Zásadnější omezení pro řidiče bude od 5. do 20. října, a to uzavření sjezdu z přivaděče na ulici Romana Havelky,“ uvedl Ryška. Tah číslo 38 slouží jako obchvat části Jihlavy a také jako přivaděč k dálnici D1. S ulicí Romana Havelky je zatím propojený jen ve směru k D1 a na Havlíčkův Brod.

Právě zahájená investice podle náměstka v podstatě představuje dokončení mimoúrovňové křižovatky s I/38 doplněním sjezdu ve směru od Znojma. „Očekáváme, že se dokončením křižovatky výrazně uleví dopravě v Jihlavě, především na ulici Jiráskova,“ uvedl. Křižovatka s nájezdem u Vodního ráje pak bude řízená světelnými semafory.

Na městské investici se bude 2,3 miliony korun podílet krajská správa a údržba silnic. Zhotovitelem stavby je firma Skanska.

Stavbu silničního sjezdu z I/38 připravuje Jihlava několik let. Podmínky pro jeho umístění vytvořilo státní Ředitelství silnic a dálnic při nedávné rekonstrukci mostů na I/38. Kvůli letošnímu snížení příjmů v důsledku koronavirové pandemie navrhlo vedení města na květnovém zastupitelstvu odložení stavby sjezdu na příští rok, ale neuspělo. Zastupitelé ale vesměs označovali sjezd za prioritu. Návrh na odložení investice neprošel o jeden hlas.

Reklama

Doporučované