Hlavní obsah

Jihlava zrušila svatomartinský průvod i vánoční ledové kluziště

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Jihlava kvůli koronavirové epidemii přijde o tradiční svatomartinský průvod spojený s jarmarkem, který se měl konat 23. rokem. Přihlášeno na něj bylo sedm desítek prodejců.

Článek

Podstatně chudší bude i předvánoční program. Jihlavští radní dnes rozhodli o zrušení akce Jihlava k Vánocům, jehož součástí měla být stavba kluziště s umělým ledem na náměstí. ČTK to sdělil mluvčí města Radovan Daněk.

„Rada města tak potvrdila hlasování zastupitelů a odsouhlasila okleštěnou variantu letošních vánočních akcí v centru města,“ uvedl Daněk. Zastupitelstvo v úterý doporučilo radním omezit předvánoční program poměrem 26 hlasů ku sedmi. Na Masarykově náměstí bude během adventu pouze ozdobený vánoční strom, betlém a Ježíškova pošta. „Rozsvítí se i vánoční výzdoba v ulicích Jihlavy,“ doplnil mluvčí.

Sto metrů dlouhý ovál s umělým ledem na Masarykově náměstí patřil mezi úspěšné novinky loňského vánočního programu. Kolem něj byla vánoční vesnička s prodejními stánky a ohřívacími místy. Podle úterního vyjádření Tomáše Koukala z městského odboru školství a kultury by se náklady na kluziště a jarmark pohybovaly okolo pěti milionů korun. Úsporná varianta bez setkávání většího počtu lidí, kterou dnes schválila městská rada, by měla stát asi milion korun.

Finanční náklady na zajištění oslav svátku svatého Martina s tradičním průvodem podle Koukala nevznikly skoro žádné. Z hodinové smyčky natočené během minulých ročníků vznikne alespoň krátká pozvánka na příští rok, která bude na sociálních sítích města.

Reklama

Doporučované